Санданчанин, открадна дебитната карта на съкилийник в Бобов дол и похарчи всичко в лавката

23 Април 2023 | 16:07
0 коментара
Криминално
Благоевград
Санданчанин, открадна дебитната карта на съкилийник в Бобов дол и похарчи всичко в лавката

Санданчанинът Любомир Б. удължи с три месеца престоя си в затвора в Бобов дол, при това в навечерието на изтичане на едногодишна негова присъда за измама. Докато излежава наказанието си,  Любомир откраднал дебитната карта на негов съкилийник, в която му превеждат ежемесечно средства от фонд „Затворно дело”. С чуждата карта  той пазарувал в лавката на затвора и навъртял сметка от 73 лв., колкото била цялата картова наличност. На затворническите дебитни карти има снимка на притежателя, но продавачът не обърнал внимание, че лицето е различно и му продал цигари и сладкиши.

Потърпевшият Г.Т. е подал жалба в съда, оплакал се и на затворническите власти, които направили вътрешно разследване. На камера в лавката е установено, че точно санданчанинът е пазарувал с картата на Г.Т. 

На 13 април 2023 г. е изтекла едногодишната присъда на Николов за измама и вместо да си отиде у дома, е преместен от килията на затвора в килия за задържани, но все още неосъдени лица, докато трае следствието.

Вчера след прочитане на присъдата му в Кюстендилския окръжен съд той е върнат в затвора в Бобов дол за още 3 месеца да изтърпи наложеното му наказание, което е осмо до момента./Струма бг/

Добавете Вашия коментар

TOP