Самоковска фирма осъди Община - Благоевград

18 Януари 2023 | 11:10
0 коментара
Общество
Самоковска фирма осъди Община - Благоевград

Фирма с регистрация в Самоков блокира строителството на възлова улица в Благоевград. Бизнесменът Иван Околски спечели дело във Върховен административен съд по казуса с мечтаната десетилетия наред от благоевградчани улица "Промишлена", кято е връзка с кварталите "Еленово", Ален мак" и преминава покрай казармената ограда.

"Околски" ОД атакува решението на кметския екип строител на обекта, за който държавата отпусна 7 700 000 лева, да се извърши от благоевградската фирма "Растер Юг". Последва обжалване пред КЗК. Там не видяха нищо нередно в избора на дружеството, което традиционно печели обществени поръчки.

Самоковецът Околски обаче заведе дело във ВАС. Съглсн публкуваното вчера решение на съда, Община-Благоевград трябва да плати на Околски сумата от 8500 лева, представляващи разходвани от него такси и адвокатски хонорар. От данните в Търговския регистър става ясно, че фирмата е малка. Основната й дейност е изработка на стъклопакети и дограма.

Припомняме, че в надпреварата за улицата влязоа 5 фирми. Документи подадоха „Мегаинвест-холд“ ЕООД на дупничанина Цветан Цветанов и софийската „Фармвил“ ЕАД, която е с адрес на управление в бизнес сграда „Галчев Холдинг“ в София и до момента е работила на няколко обекта в Пиринско съвместно с благоевградския строителен предприемач Николай Галчев. Кандидаи да строят бяа още благоевградската „Растер юг“ ООД на Радослав Костов и Антон Муртов, популярната „Бг Ленд Ко“ АД на благоевградчанина Вилимир Магурев и „Грома Холд“ ЕООД.

Към момента строителните дейности на улица "Промишлена" остават замразени. Очаква се нва бществена поръчка, в пртивен случай Общината ще загуби финансирането от МРРБ.

Добавете Вашия коментар

TOP