Самоков почерня от полиция

05 Юни 2022 | 16:23
0 коментара
Криминално
Самоков почерня от полиция

Засилено остава полицейското присъствие в Самоков след инцидента в Спешния център в града от вчера, при който бяха задържани двама мъже за хулигански действи, съобщиха от МВР.

Към 19.20 часа е постъпил сигнал от фелдшер във Филиала за спешна медицинска помощ, че са били нападнати от група хора. Установено е, че около 17.30 часа мъж е бил доведен от неговите близки в тежко здравословно състояние. Въпреки усилията на медицинския екип пациентът е починал. 

Вследствие на това пред спешния кабинет се събрала тълпа, която разбила вратата. При опита за саморазправа докторът бил ударен неколкократно, а апаратурата -  разхвърляна. Медицинските специалисти се затворили в стая за отдих, последвали нови опити за взломяване на врати. 

Мобилизирани са всички сили на РУ-Самоков, придадени са и допълнителни екипи от жандармерията и съседни районни управления.

Първоначално са задържани петима участници в инцидента, като впоследствие в ареста са оставени двама родственици на починалия мъж, на 30 и 32 години. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Две досъдебни производства са образувани по случая. Едното е за действията на роднините на починалия мъж, които са нападнали медиците в центъра. Другото е за лекарска грешка във връзка със смъртта на 53-годишния мъж, който в късния следобед вчера е закаран в тежко състояние в Спешното, реанимиран е, но е починал.

Смъртта на мъжа се разследва от Окръжна прокуратура-София. Вече са иззети всички документи за действията на лекарите и медицинския персонал от приемането на мъжа до момента на леталния изход.

Добавете Вашия коментар

TOP