Самодейците от Симитли заедно в благородната кауза за Криси

09 Юли 2018 | 11:11
0 коментара
Култура

На 7 юли – денят, отреден от Църквата за прослава на света великомъченица Неделя, в зала „Яворов” се проведе благотворителния фолклорен концерт „Заедно по пътя на мечтите”.

Концертът се организира от Неврокопската света митрополия, Община Благоевград и Православният информационен център. Десетки се обединиха да помогнат на 12-годишната Криси от с. Бараково.

В концерта участваха Гуна Иванова, Стойка Германова, Иван Гоцев, Николай Кирчев и Никола Тодоров. Заедно с тях на сцената на зала „Яворов” се качиха Мъжка фолклорна група „Изворите” – гр. Симитли, Женска фолклорна група „Фантазия” – гр. Симитли, „човекът-оркестър” Недко Косев от гр. Симитли, Женската фолклорна група от с. Крупник и баба Райна Гюрова от село Брежани. Участие в концерта взеха фолклорната формация „Леб и вино” – гр. Сандански, и детската фолклорна група към читалище „Изгрев” – с. Баничан, Община Гоце Делчев.

В продължение на близо два часа благоевградската общественост имаше възможността да се разходи из Пиринския край чрез песните и кръшните хора, сътворени от стари и млади. Сред официалните гости бяха енорийският свещеник на с. Черниче отец Велизар, кметът на с. Крупник Иванка Чакалска, духовници от Неврокопската епархия и читалищни секретари от района.

Накрая енорийският свещеник на с. Бараково отец Светослав благодари на участниците и ги благослови, подарявайки на всеки от участниците „Завета на св. Йоан Рилски”. Благодарение на концерта средствата са събрани и Криси съвсем скоро ще замине за чужбина, където й предстои операция.

Добавете Вашия коментар

TOP