Самодейци ще се надлъгват и ще разсмиват зрителите на фестивал в село Скрът

31 Март 2024 | 15:20
0 коментара
Култура
Благоевград
Самодейци ще се надлъгват и ще разсмиват зрителите на фестивал в село Скрът

Най-усмихнатият празник ще се проведе след два дни в петричкото село Скрът. Талантливи самодейци ще се надлъгват и ще разсмеят до сълзи стотиците зрители в залата на Народно читалище „Антон Попов-1952” на 1 април – Ден на хумора и шегата. Фестивалът, който ще започне в понеделник в 18:00 часа, ще е под надслов „Колкото хора – толкова умове”.

Скрът ще е столица на смеха за един ден, това е сигурно. Стотици мъже, жени и деца ще участват в надпреварата по надлъгване, в която властват усмивките и доброто настроение. Затова и интересът към този фестивал става все по-голям, както и конкуренцията. Входът за всички е свободен. В надлъгването ще участват и мъдреците от прочутата „Скрътска академия”. Те отдавна са готови със сценария и знаят как да накарат публиката да плаче от смях.

 

„Славата ни се носи не само в региона, но и зад граница. Всички сме горди с нашата своеобразна „Академия на мъдреците”. Винаги намираме изход дори от най-трудните ситуации, благодарение на нашите „академици”, твърдят местните хора.

Участниците са подготвили нови сценки, скечове, за да блеснат в надпреварата и да се класират на първите места. На сцената ще се пресъздадат по весел начин народни обичаи. Няма да мине без хумористични сценки, политическа сатира и народни песни.

 

Най-добрите ще получат специални статуетки, за всички ще има грамоти. „Това е един от най-големите празници за нас. Целта е да се посмеем от сърце и душа на шегите, лакърдиите и лъжите на участниците. Има заявки от самодейци от петрички села, които ще са част от 17-ия фестивал на хумора и шегата“, заяви кметът на Скрът – Валентин Заеков. /Илинден прес

Добавете Вашия коментар

TOP