Само „Стилстрой-М“ ООД с оферта за снегопочистването в община Благоевград до 2021 г.

05 Януари 2018 | 07:08
0 коментара
Общество

Само една фирма, благоевградската „Стилстрой-М“ ООД, депозира оферта за зимното снегопочистване и поддържане на общинската пътна мрежа от ІV клас в община Благоевград за следващите 3 години. Това стана ясно вчера на процедурата по отваряне на предложенията на участниците в обществената поръчка, която е с прогнозна стойност от 1 200 000 лв. с ДДС.

Поръчката визира зимно поддържане и снегопочистване на 129 550 км пътна мрежа със снегорини, машини и автогрейдери по време и след снеговалежа, включително разчистване на преспи и навявания, отстраняване на снежно-ледени пластове до уплътнен сняг върху пътното покритие и опесъчаване на платното за движение. Изиксванията на общината са  и да се обработват заледените участъци с химически вещества, да се почистват земни и скални маси при срутване или свличане, да се възстановяват отводнителни окопи и да се почистват храсти и дървета от обхвата на пътя за осигуряване на нормална проходимаст, както и да се чистят водостоците.

В момента ангажиментът за извършване на тази дейност изван рамките на града е на същата фирма „Стилстрой-М“ ООД, чийто 3-годишен договор изтича през юни 2018 г. Докато председателят на комисията, директорът на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ Антония Методиева, отваряше вчера офертата на участника, общинският съветник Владимир Елезов като член на комисията поиска от представителя в залата на управителя на дружеството Методи Камбитов да обсъди с шефовете си възможността по пътя за местността Бодрост да се почистват и отбивките за вилните зони. „Те са по 20-30 метра, но като се струпа снегът в началото, хората няма как да стигнат до вилите си“, обясни Елезов.

„Стилстрой-М“ ООД е сред най-проспериращите благоевградски фирми през последните години. Тя участва в санирането на жилищни сгради в областния център на Пиринско по националната и по европейската програма за енергийна ефективност. Тя е и една от  фирмите, които спечелиха конкурса за строителство на трите социални блока в кв. „Освобождение“, участва и в консорциума, който ще обнови централното площадно пространство пред сградата на кметството, и др.

Ценовата оферта на „Стилстрой-М“ ООД за снегопочистване на общинските пътища от четвъртокласната мрежа в общината ще се отвори до 10-ина дни, когато комисията ще се произнесе и по изрядността на представените документи на участника.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP