Само български алкохол на 8 декември, 50 лева излиза вечеря в ресторант, за хотел - стотачка

29 Ноември 2022 | 13:54
0 коментара
Бизнес
Само български алкохол на 8 декември, 50 лева излиза вечеря в ресторант, за хотел - стотачка

Основно българска ракия или водка е в менюто за празника на студентите в столични механи, кръчми и хотели в страната, показа проверка на „Телеграф“ в офертите за резервации в последната минута.

Освен вечеря със салата, предястие, основно и десерт в цената за резервация е включен 50 или 100 милилитра алкохол, като изборът е само между водка и ракия българско производство.

Менюто както всяка година е традиционно  с шопска салата или микс от няколко вида като снежанка, печени чушки и катък. Масово в празничното меню е включено за основно пилешко, като в зависимост от ресторанта то е с гъбен сос или със сирена.

Цената на празничната вечеря в столичен ресторант е от 36 лева до 50 с включен 50 мл или 100 мл алкохол и малка бутилка минерална или безалкохолно. Други пък предлагат тристепенно меню със салата, пилешко и торта. 

120 лева пък ще струва на студенти, ако изберат за празника дискотека с DJ. Вход за партито няма, но е задължителна резервация на сепаре или маса, което е на тази стойност. В сумата е включена бутилка вносна водка или уиски, плато със сирена, колбаси и ядки и сок или енергийна напитка. 

С нощувка 

Хотелите и вилите са най-търсени от студенти, които са се организирали отрано да резервират.

В момента има десетина оферти за посрещане на празника в страната като най-тънко излиза Поморие. Цената е 95 лева, като срещу тази сума предлагат купон на 300 метра от плажа, с музика и вечеря, както и нощувка. 99 лева пък струва хотел в Троян с празнична вечеря.

Офертата за студентски празник в Чепеларе струва 265 лева. Срещу тази сума се предлага 2 нощувки със закуски, празнична вечеря, закрит басейн и сауна. 

Вили

Големите компании пък могат да се възползват от последните останали вили в Рибарица и зимните курорти.

В момента се предлага къща с общо 14 места, като цената за една нощувка е 800 лева, а при резервация на повече от 2 нощувки сумата пада на 750 лева. Вилата разполага с барбекю, интернет и всички удобства за приготвяне на вечеря.

Срещу 20 лева на човек пък могат да се ползват и екстрите във вилата. Къщата разполага със сауна, джакузи и парогенератор, като всяко се доплаща поотделно.

Тези, които имат домашен любимец, без който не могат да се разделят, трябва да приготвят още 14 лева на ден.  

Добавете Вашия коментар

TOP