Сабрутев: Добрев изнася класифицирана информация за доставките. Той: Фактурите са истински!

12 Октомври 2022 | 08:18
2 коментара
Общество
Сабрутев: Добрев изнася класифицирана информация за доставките. Той: Фактурите са истински!

"Аз не мога да разбера как доклад, който касае държавната сигурност и енергетика, може да бъде размахван от г-н Делян Добрев по всички телевизионни студиа. Ясно разобличихме лъжите, че сме купували газ от Русия. Не сме купували руски газ. 

 

Това заяви избраният за депутат в 48-ото Народно събрание от "Продължаваме промяната" (ПП) Венко Сабрутев.

 

И продължи: Показвам документ с гриф “търговска тайна”, излязъл от “Булгаргаз” и  входиран в министерство на финансите.  

 

Делян Добрев изнася публично класифицирана информация, която касае сигурността на доставките. Службите трябва да се сезират. Взет е секретен доклад от секретното деловодство на министерство на енергетиката. Един политик не може да си позволи да хвърли българската енергетика под влака. Имаме къртица в енергетиката ни. Трябва бързо да се активират силовите структури. Използва се за манипулиране на съзнанието на хората. Ние не сме купували руски газ, цената е по-добра, подчерта Сабрутев.

 

Другата опорка на Делян Добрев и ГЕРБ, че сме купували по-скъп газ от Русия чрез прекупвачи също рухна. Двете дружетсва, за които говори г-н Добрев, са под санкциите на Москва и няма как да купуват руски газ. Лично Владимир Путин е разписал, че двете дружества са санкционирани. Другият мит на г-н Добрев е за цената на газа, но и там стана ясно, че явно калкулаторът не му работи, посочи Сабрутев.
 

Пред Епицентър.бг Делян Добрев коментира обвиненията на Сабрутев:

 

"Благодаря на депутата от "Промяната", че потвърди истинността на фактурите. За пореден път в последните 2 месеца каня на дебат Кирил Петков и Асен Василев, за да покажем с факти и документи как са ощетили българите със стотици милиони от сделките с газа".

 

"Цената на газа пада, защото в микса вече влиза газът от интерконектора с Гърция. ГЕРБ 12 години не направи нищо за този интерконектор, а правителството на Кирил Петков го построи за рекордно кратки срокове. ГЕРБ построиха за рекордни срокове четири пъти по-дългия от интерконектора "Турски поток", защото там има корупция," коментира още Сабрутев.

 

Добрите цени за газа са очаквани и щяха да дойдат много по-рано, ако служебното правителство си беше звършило работата и беше намерило слотове, за да се разтоварят седемте кораба с втечнен газ, които ние осигурихме.

 

"ПП иска стабилно управление. Ще видим дали ще се стигне до втория мандат. Избирателите гласуваха и поставиха ГЕРБ на първо място. Тяхна е отговорността да съставят правителство, но ГЕРБ е токсична партия и никой не иска да се коалира с тях, така че трудно ще формират стабилно управление. Ето виждате лъжите на г-н Борисов, на г-н Добрев. Как да се коалираме с тях?", попита Сабрутев.

Добавени коментари

Бг публикува:
12 Октомври 2022 | 10:24
Хвани единия,удри в другия. Национални предатели са всички политици!
@ публикува:
12 Октомври 2022 | 09:06
Спукано гърне е работата.

Добавете Вашия коментар

TOP