С водосвет и курбан състезателите от Екстрийм Ендуро Крупник отбелязаха лицензирането на клуба

31 Март 2024 | 11:41
0 коментара
Спорт
Благоевград
С водосвет и курбан състезателите от Екстрийм Ендуро Крупник отбелязаха лицензирането на клуба

Спортът в община Симитли заема изключително важно място. Спортът е здраве, култура, дисциплина. Спортът е важен елемент в живота на всеки от нас. Той създава възможности за изява на личността, чрез  индивидуални или отборни участия.

Община Симитли винаги е подкрепяла своите състезатели, както и техните спортни изяви и състезания, помага и оказва съдействие при провеждането на спортни прояви включени в календара на съответните клубове от общината. 

И защо говорим толкова много за спорт? Защото от няколко дни община Симитли може да се похвали с още един спортен клуб, които бе лицензиран и приема всеки един състезател, носещ в кръвта си адреналин, смелост и отговорност.

Това е клубът „Екстрийм Ендуро Крупник“. Екстремния спорт набира все повече сила на територията на общината и с всяка изминала година привлича много състезатели, като международното участие също се увеличава.

Изключително голям брой, над 350 състезателя се бяха записали за третото издание на екстремното състезание през 2023 година, което се провежда в красивия балкан над село Крупник.

Днес, по повод лицензирането и учредяването на новия клуб „Екстрийм Ендуро Крупник“, отец Бисер отслужи водосвет в храм „Свети Архангел Михаил“ в село Крупник за здраве и успех на всички членуващи в него. Гост на церемонията бе кметът на село Крупник Александър Равначки.

Ендурото освен, адреналин и силно изживяване, допринася и за много емоции.  От всички мотоциклетни дисциплини, ендуро предлага най-близък контакт с природата. То носи несравнимо чувство на свобода, но и сериозна отговорност. Отговорност към заобикалящата среда, към всички останали, които също са избрали природата, чистия въздух и красотата на планината.

Желаем много спортни успехи, състезателен дух и постижения на състезателите в Клуб "Екстрийм Ендуро Крупник"!

Добавете Вашия коментар

TOP