С венци и цветя Симитли почете Деня на Ботев

02 Юни 2020 | 12:40
0 коментара
Култура

Барабанче поведе шествието към меморалния парк, днес, където се намира паметника на Ботев. Христо Ботев – една от най-ярките личности в историята на Бъгария.

Жители и гости на Симитли, признателни потомци на великите българи, се събраха в центъра на града, при бюст-паметника на Христо Ботев, за да почетат паметта му. Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет Симитли - Владимир Христов, служители на общинска администрация, общественици и деца преклониха глава пред делото на Ботев.

Официалната церемония започна с исторически преглед за живота и борбата на Ботев, прочетен от зам.-кметът Евгения Георгиева. Венци и цветя на признателност положиха пред паметника на Ботев от ръководството на община Симитли, край тях букет на признателност положи и директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Таня Янкова, цветя положиха и деца от ДГ „Радост“.

Огласен от мощната сирена, точно в 12 часа, символ на признателност към Ботев, Симитли за пореден път ще покаже своята почит към великите освободители български.

Добавете Вашия коментар

TOP