С тържествена церемония в Благоевград изпратиха на мисия 120 военнослужещи

24 Август 2023 | 10:21
0 коментара
Общество
Благоевград
С тържествена церемония в Благоевград изпратиха на мисия 120 военнослужещи
Тържествена церемония по официално изпращане на военно формирование за участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово и във военна операция на ЕС в Босна и Херцеговина "АЛТЕА" се проведе в Благоевград,пише Blagoevgrad24.bg.

На събитието присъстват:

Генерал - лейтенант Михаил Попов, зам.-началник на отбраната, генерал – майор Валери Цолов, командир на съвместното командване на силите, генерал – майор Деян Дешков, командир на Сухопътните войски, Полк. Митко Балтов, командир на Трето бригадно командване, Илко Стоянов, кмет на Благоевград, Александър Мацурев, зам.-областен управител, представители на ЮЗУ "Неофит Рилски“, Регионален исторически музей – Благоевград и други.

Заместник-началникът на отбраната генерал лейтенант Михаил Попов заяви, че е уверен в подготовката на благоевградските военнослужещи и е в това, че ще изпълнят задачата си достойно.

"Отивате в зона, в която спокойствието е привидно. Обстановката може да се промени не за дни, а за часове. Затова е важно вие да работите в екип – нещо, което сте направили и на което се обучени по време на подготовката за участие в мисия“, каза още той.

Пожелание към военните отправи и кметът на Благоевград Илко Стоянов. "Вярвам във Вас, защото вие представлявате всички нас. Пожелавам ви всички вие да се върнете живи и здрави от там“, каза Стоянов.

През годините българските военнослужещи не веднъж са доказвали своя професионализъм и днес отново са изправени пред нелеката задача да отстояват престижа и авторитета на въоръжените сили на България. Сигурността и мира са основен приоритет на българската армия, стана ясно по време на официалната церемония, в рамките на която бе проведен и водосвет от Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Добавете Вашия коментар

TOP