С тридневен събор Илинденци отбеляза 120 години Илинденско-Преображенското въстание

02 Август 2023 | 10:22
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
С тридневен събор Илинденци отбеляза 120 години Илинденско-Преображенското въстание
На 28, 29 и 30 юли 2023 г. село Илинденци отпразнува традиционния народен събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание, който събира от близо и далеч признателните потомци на това древно и същевременно младо селище, със самобитен и съхранен родолюбив български дух.
Празниците започнаха от петък вечерта с народен оркестър и продължиха в събота вечерта на площада, с участието на децата от ДГ “Патиланци“- с. Илинденци, фолклорна певческа група „Мрамор” при Народно читалище „Климент Охридски” – с. Илинденци и прекрасните изпълнения на Мъжка фолклорна група “Веселие” и фолклорен ансамбъл “Веселие”.
За доброто настроение на жителите и гостите на село Илинденци се погрижи обичаният певец Георги Илиевски и хороводен оркестър. Неизменната празнична заря осени небето на с. Илинденци и даде началото на кръшните и весели хора с които жителите и гостите на с. Илинденци се веселиха и забавляваха до късните часове на нощта.
На Пехливанските борби в неделя, малки и големи борци показаха спортсменски хъс и борбен дух, който неизменно е част от народния празник! Неделната вечер на площада в с. Илинденци също бе изпълнена с много настроение и веселие за което се погрижи празничен хороводен оркестър.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ИЛИНДЕНЦИ!





Добавете Вашия коментар

TOP