С шоу спектакъл бе открит Националният студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

20 Октомври 2020 | 11:13
0 коментара
Култура

С шоу спектакъла „Магията на изкуствата“ стартира тринадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков.

„Фестивалът на изкуствата е предпоставка за активиране на творчеството на студентите, за повишаване на мотивацията им чрез участие в конкурси, предоставяйки сцени за изява на техните таланти, за създаване на условия за съвместни дейности и представяне на общ художествен продукт“, каза проф. Куков. Той отбеляза, че студентският форум предоставя съвременни модерно оборудвани сцени, концерни зали, изложбени площи, студия и възможности за реализация на младите таланти. Проф. Куков подчерта, че отличната материална база, с която разполага Факултетът по изкуствата е благодарение на подкрепата на ректорското ръководство, което осигурява най-добрите условия за обучение на студентите.

Приветствие към участниците във фестивала отправи и деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н.к. Васил Марков. „Мечтайте и дерзайте, пътят на изкуствата и на науката е труден, но едновременно с това красив и славен“, каза проф. Марков.

Добавете Вашия коментар

TOP