С пълен площад и хиляди фенове Банско даде старт на турнето One Love tour 2019

22 Юли 2019 | 13:09
0 коментара
Култура

Банско бе съорганизатор и домакин на най-свежия летен фестивал, организиран за трета година с много любов – ONE LOVE TOUR 2019.

Събитието събра на площада хиляди възторжени фенове на музиката на балканите, защото редом до най-обичаните български изпълнители Графа, Михаела Филева, Дидо и Митко от Д2, на сцената се качиха любимите македонски звезди NEXT TIME и Слаткаристика.

Концертът приключи, но остави във всички присъстващи прекрасен спомен от този ден и зароди една надежда. Лятото в планината е вълшебно, а тайната на Банско е, че пази своите традиции и фолклорни обичаи и с радост ги споделя с всеки желаещ да се докосне до историята. Това се случва по време на “Културните вечери”, организирани от Общината, които набират все повече интерес и популярност в почивните дни.

В момента в Посетителския-информационен център е разположена изложба на едно прекрасно семейство бански творци, преставяща трийсет собственоръчно ушити гоблена и трийсет уникално резбовани рамки, които красят стените, а най-старите от тях са на цели 22 години, колкото семейно щастие имат зад гърба си семейство Янчовичини.

Добавете Вашия коментар

TOP