С празнично тържество приключи Лято в музея 2023 в Разлог

25 Август 2023 | 08:09
0 коментара
Култура
Благоевград
С празнично тържество приключи Лято в музея 2023 в Разлог
С много песни, танци и игри, връчване на сертификати за участие и празнична торта приключи “Лято в музея” 2023, организирано от Община Разлог и Исторически музей- Разлог за незапрабравими летни приключения, за деца от 7 до 12 години.

Днес в двора музея десетки малки приключенци бяха поздравени от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кмета г-н Иван Гюров и директора на Исторически музей – Разлог г-жа Христина Манова, които връчиха грамоти за участие в “Лято в музея” 2023, с пожелания за успешна нова учебна година и до нови летни приключенски срещи.

В рамките на два месеца около 100 малки приключенци от Разлог, различни краища на България и света се присъединиха към различни заниманията, черпейки знания и опит от своите ментори – уредниците в Исторически музей- Разлог, обществените възпитаните към Община Разлог, Център за обществена подкрепа – Разлог, “Пътна полиция”, клуб “Втора младост, таекуондо клуб “Чо Елит” , учители по народни танци и физическо възпитание, десетки доброволци и приятели на Исторически музей-Разлог.

По време на своя престой в музея децата се научиха да правят баница, донаци и трахана, запознаха се с работата на пчелите и пазителите на реда, участваха в научни беседи и творчески ателиета, образователни игри и още много забавления. С вълнуващи и забавни екскурзии летните приключенци посетиха “Писаната църква”, Археологическите обекти “Старата Българска (Римска) баня” и “Турска баня” в село Баня, а в последния ден на летните приключения НП “Пирин” в град Банско.

Днес с много емоции и вълнения всички деца си обещаха да се срещнат отново в Исторически музей – Разлог през следващото лято, а до тогава да предават своя опит и умения, да посещават и помагат на музейните дейци.

Добавете Вашия коментар

TOP