С празнична програма бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания в Симитли

04 Декември 2023 | 08:52
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
С празнична програма бе отбелязан Международния ден на хората с увреждания в Симитли

Вчера  се навършиха  31 години от обявяването на 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Генералната асамблея на ООН обявява денят през 1992 година, като най-важната цел е  да се повиши информираността на международната общност за проблемите на хората с увреждания.

Традиционно, благодарение на кметът на община Симитли Апостол Апостолов този ден се отбелязва в община Симитли. От години наред на днешният ден, на обща трапеза се събират членовете на клуб на инвалида „Кураж“ в град Симитли.

С красива празнична програма, в изпълнение на децата от НЧ "СВ. Климент Охридски - 1922" - град Симитли и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, бяха поздравени всички присъстващи, които се бяха събрали на дълги трапези.

Гости на тържеството бяха председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, който поздрави присъстващите, както и Живка Янкова – главен социален работник към „Дирекция „Социално подпомагане“ – град Благоевград.

Всички присъстващи бяха приветствани за добре дошли от Руска Новоселска – член на Управителния съвет на клуб „Кураж“ – град Симитли

 





















Добавете Вашия коментар

TOP