С победа и две загуби бе белязана изминалата седмица за отборите на БК Политехника Дупница

25 Март 2024 | 10:23
0 коментара
Спорт
Кюстендил
С победа и две загуби бе белязана изминалата седмица за отборите на БК Политехника Дупница

С победа и две загуби бе белязана изминалата седмица за отборите на БК Политехника Дупница.

Б-отборът изигра силен двубой и победи с 83:72 тима на ВИС в двубой от Българска баскетболна лига, Б група Запад. Страхотен мач направи играещият треньор Ивайло Константинов, който завърши с дабъл-дабъл за Политехника Б – 28 точки и 10 асистенции. Константинов хвана и 7 борби под коша. С 18 точки, 8 борби и 4 асистенции приключи Боби Петров. Дабъл-дабъл от скамейката оформи Кристиян Каменски – 10 точки, 11 борби. За съперника с впечатляващите 22 точки и 20 борби блесна Петър Славков. Не по-лошо се представи Десислав Георгиев – 19 точки, 8 борби, 8 асистенции. Мартин Саров завърши със 17 точки, 7 борби и 4 асистенции, но и това не бе достатъчно за победа.

В друг мач от седмицата Политехника Б отстъпи със 70:80 от Carppopolis в последния кръг на редовния сезон на Б група Запад на Българската баскетболна лига. Тимът на Carppopolis успя да поведе в резултата в първата четвърт, което се оказа и решаващо за крайния успех, въпреки опитите на „лилавите" да обърнат развоя. За Политехника Б най-резултатен бе Симеон Симеонов с 20 точки. От пейката с дабъл-дабъл се включи Антони Стамболийски – 16 точки и 12 борби. Кирил-Александър Стоилов добави 15 точки, 6 борби и 3 асистенции. За съперника над всички бе Герасим Николов, който отбеляза 32 точки, хвана и 7 борби. 21 точки допълни Даниел Христов. С дабъл-дабъл от 13 точки и 15 борби се отчете Петьо Иванов. В класирането Политехника Б е 6-и с 11 победи и 11 загуби.

През изминалата седмица мач имаше и отборът на ветераните. Политехника+ загуби с 61:77 от Миньор 2015+. В първите три части двубоят в „Овергаз Арена" вървеше изключително равностойно, а „чуковете" се разиграха в заключителната четвърт и измъкнаха успеха. За Политехника+ най-силно се представи Добри Зрънчев, завършил с 15 точки, 7 борби и 2 асистенции. По 10 точки добавиха Михаил Димитров и Стоил Ацев. От пейката Иво Русев вкара 7 точки. За перничани с 27 точки, 7 борби и 6 асистенции избухна Ивица Вукотич. С дабъл-дабъл завърши Николай Горанов – 18 точки, 10 борби. От скамейката 14 точки отбеляза Деян Ангелов.

Добавете Вашия коментар

TOP