С напрежение заради Бачиново започна днешната сесия на ОбС-Благоевград

07 Октомври 2022 | 10:58
0 коментара
Политика
С напрежение заради Бачиново започна днешната сесия на ОбС-Благоевград

Граждани и политически лидери присъстваха на сесията на Общински съвет Благоевград днес. Те държаха плакати, показващи неодобрението към гласуваното на 16 септември решение за теглене на заем за реализиране на проекта „Бачиново“.

По време на сесията кметът Илко Стоянов се обърна към тях с думите, че този проект няма да се случи. „Проектът е невъзможен да се случи, защото нямаме време. Той е с европейско финансиране, със срокове, които текат и вече няма време.“, обяви Стоянов, прекъсван с викове от гражданите в залата. Той обясни, че след връщането на решението „за“ проекта от областния управител и поредното му влизане в съда, ще бъдат изпуснати всички срокове и възможност за кандидатстване по него. „Стигнахме до момента да си играем със страховете на хората. Няма връзка между данъците и проекта. Данъците не са вдигнати. Ако сте дошли за шоу, то резултатът е постигнат.“, обърна се към присъстващите граждани Стоянов.

Сред тях бяха кандидат-депутатите от ПП – Методи Байкушев и Андрей Гюров; от ГЕРБ – Росица Димитрова; от ДБ – Василиса Павлова и още няколко политически ангажирани лица като Наталия Димитрова и  напусналия съветник Красимир Роячки.

„Поощрявам ви за референдума, но един от организаторите изтегли точката за референдума лично по време на сесия. Това е г-н Янкулски. Ние нямаме нещо на всяка цена. Имаме по-важни точки като тази, която ще отпуши индустриален Благоевград“ , завърши Стоянов.

Добавете Вашия коментар

TOP