С награждаване на най-бързите в планинското колоездене приключи „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“

24 Април 2023 | 10:46
0 коментара
Спорт
Благоевград
С награждаване на най-бързите в планинското колоездене приключи  Epic Enduro Blagoevgrad 2023

С награждаване на най-бързите и прецизни състезатели на старт-финалната права на площад „Македония“ в Благоевград приключи състезанието по планинско колоездене „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“.

Спортното събитие, организирано от клуб „ Генезис Епик“ и Сдружение “ЛФФ Ендуро Благоевград” със съдействието на Община Благоевград, се проведе в събота и неделя. Надпреварата предизвика издръжливостта на над 100 състезатели в различни възрастови групи и категории.


Медали на призьорите връчиха кметът на Благоевград Илко Стоянов, Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и организаторите на „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“.

„Благодаря на Община Благоевград за съдействието, което ни оказа. Никога не съм вярвал, че може да има такава безкомпромисна подкрепа от държавна институция. Каквото пожелахме, това се случи. Така трябва да се работи“, каза на финала един от организаторите на състезанието и връчи плакети на кмета Илко Стоянов и на Силвия Домозетска.

„Община Благоевград има своите дадености, които представихме на всички вас. Хората, които застанаха зад организацията са част от нашия екип. Наистина направихме нещо заедно, но без Вас организаторите нямаше как да се случи това прекрасно събитие. Надявам се, че поставихме едно добро начало, а догодина ще надграждаме“, каза кметът Илко Стоянов и връчи медали на част от победителите.

Тази година в „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“ участваха рекорден брой състезатели, сред които представители от Гърция, Турция, Англия, Холандия, Словения, Сърбия. За първи път в Благоевград в ендуро сериите бяха включени Хоби клас и E Bike, което предизвика сериозен интерес сред жените и децата.

Спортното събитие е част от календара на Българската федерация по колоездене и се проведе по утвърдените правила на Световните Ендуро серии (EWS) и Международния колоездачен съюз (UCI).

Победители в „Epic Enduro Blagoevgrad 2023“ в различните категории са както следва:

Клас Hobi W

  1. Неда Дамянова, 2. Радина Попова, 3. Десислава Бръзицова

Клас Hobi MJ

  1. Алекс Ковачки, 2. Петър Байкушев, 3. Виктор Манов

Клас Hobi MB

  1. Недялко Енчев, 2. Огнян Герджиков, 3. Петър Савов

Клас Hobi MA

  1. Андрей Вичев, 2. Bas Paauwe, 3.Ivan Rusanov

Клас Pro W

  1. Виктория Гончева, 2. Emma Martinot, 3. Yana Tsvetkova

Клас Pro MJ

  1. Велин Дойчев, 2. Кристиян Димитров, 3. Даниел Николов

Клас Pro MB

  1. Бойко Иванов, 2. Igor Fabiani, 3. Иван Чакъров

Клас Pro MA

  1. Георги Петров, 2. Matthew Slocombe, 3. Георги Калайджиев

Клас Pro E

  1. Стивиан Гатев, 2. Иван Колев, 3.Валентино Кътов

Добавете Вашия коментар

TOP