С над 1,5 млн.лева обновяват сградата на МУЦ в Благоевград

09 Февруари 2024 | 14:17
0 коментара
Бизнес
Благоевград
С над 1,5 млн.лева обновяват сградата на МУЦ в Благоевград

С над 1 млн. 500 хил.лв. предстои да бъде обновена една от емблематичните сгради в Благоевград. Бившият Междуучилищен център /МУЦ/, ще се превърне в модерен образователен и културен център чрез европейско финансиране. Целта е подобряване на енергийната ефективност и сигурност.

Данните бяха изнесени на пресконференция от екипа на заместник-кмета по строителството в Община Благоевград, Светла Захариева.

Проектът, насочен към обновяването на сградата, с особена емоционална стойност за благоевградчани, се оказа един доста сложен процес. Това подчерта заместник-кметът Светла Захариева.

Експертът от Община Благоевград, Георги Ивановски, е ръководител на проекта. Изпълнението му трябва да приключи до края на април, т.г. Основната цел е да се подобри енергийната ефективност на Образователния център за извънкласни дейности и култура, каквато функция ще изпълнява в бъдеще реновираната база.

Освен вдъхването на нов живот на емблематичната сграда, целта е да се повиши общественото разбиране относно ползите от енергийната ефективност при подобен род дейности, уточни още Георги Ивановски.

Близо 1 млн. 300 хил. лв. е безвъзмездната финансова помощ. Съфинансирането от общинския бюджет възлиза малко над 258 хил.лв. Партньор в реализирането на проекта е норвежка компания, със средства от 50 500 лв. \БНР

Добавете Вашия коментар

TOP