С комикс Али Баба-Божков призна, че давал 20% комисионна на ГЕРБ срещу изгоден закон

01 Юни 2020 | 15:36
0 коментара
Криминално

В осем карикатури Васил Божков публикува своята версия на приказката за Али Баба. Под заглавие „Истинската история“, той започва с това

„Имало едно време държава, която се упрвлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба.“

Чрез карикатурите Божков обяснява, че при разрастването на „Национална лотария“ по предложението на опозицията (Георги Кадиев от Коалиция за България), данъкът е увеличен от 10 на 15%.  „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш“, му казал главатарят (премиерът Бойко Борисов) и го изпратил при Разбойничката (председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова).

Васил Божков влиза в ролята на Али Баба: заплашва с нови компромати срещу властта (ВИДЕО)

„Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка… Другите разбойници не трябва да разбират“, му казала тя.

В резултат „Али Баба“ бил изпратен при заместник-главатарят по Финансите (Владислав Горанов), който му казал: „ Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.“ Той не приемал никакви възражения, затова Али Баба се съгласил да плаща на шайката/shaikata, се казва карикатурите, публикувани от Божков с уточнението, че всички прилики с действителни лица и събития не са случайни.

Добавете Вашия коментар

TOP