С коледна изложба на ЦЛТРДБ и второ премиерно представление на спектакъла „Между девет планини“ на Ансамбъл "Пирин" продължава декемврийската празнична програма

14 Декември 2022 | 13:06
0 коментара
Култура
С коледна изложба на ЦЛТРДБ и второ премиерно представление на спектакъла  Между девет планини  на Ансамбъл Пирин продължава декемврийската празнична програма

Коледна изложба на школите от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще бъде подредена във фоайето на Общината.

В нея ще бъдат показани творби, изработени от деца в школите по изобразително изкуство, декоративно-приложно изкуство и школа „Арт палитра“. Официалното представяне на експозицията ще бъде днес от 17.30 часа на партера на общинска администрация. Изложбата, която съдържа в себе си много коледно вдъхновение и празнично настроение, ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Благоевград до 13 януари.

В 18.30 часа започва и второто премиерно представление на спектакъла „Между девет планини“ на Ансамбъл „Пирин“. След първата изключително успешна вечер, концертът ще се проведе отново в зала „Пейо Яворов“.

Утре, 15 декември, от 15.00 часа в РИМ – Благоевград ще бъде открито и Ателие за изработка на сурвачки, а от 17.00 часа започва и публична лекция „Сур-васка или Сур-вачка – локалната традиция и мита”. 

Добавете Вашия коментар

TOP