С какво време ще изпратим 2022 г.

26 Декември 2022 | 13:50
0 коментара
Любопитно
С какво време ще изпратим 2022 г.

Във вторник сутринта на отделни места по поречието на Дунав и в затворените котловини видимостта ще бъде намалена. 

Преди обяд ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен до силен и с него привечер ще прониква студен въздух.

Облачността ще е променлива, често значителна. Почти без валежи. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°, съобщиха от НИМХ.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен. Облачността над страната ще е променлива, но без съществени валежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°.

През следващите дни до края на тази година отново в часовете преди обяд на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е предимно слънчево.

Над планинските райони ще бъде слънчево. Преобладаващите минимални температури ще бъдат 0° и 5°, а максималните - между 8° и 13°, по-ниски ще бъдат по Дунав, където мъглата ще е трайна.

В новогодишната нощ ще бъде с разкъсана облачност и слаб до умерен северозападен вятър. Към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°.

През първите дни от Новата година ще е топло и предимно слънчево, а на места в равнините преди обяд мъгливо.

Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще се пренася топъл въздух.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 11° и 16°, значително по-ниски по поречието на Дунав, където мъглата ще се задържа по-дълго.

Добавете Вашия коментар

TOP