С грандиозен прием Лазар Причкапов отбеляза 80-годишнината си

02 Март 2020 | 07:42
0 коментара
Общество

Близо 200 човека гостуваха в събота на бившия благоевградски кмет Лазар Причкапов по случай 80-ия му рожден ден.

На грандиозното парти, организирано от семейството точно на рождената му дата 29 февруари, присъстваха бивши и настоящи кметове, като ексградоначалниците на Петрич – Вельо Илиев, и на Сандански – Антон Тотев, настоящите управници Румен Томов – на Благоевград, Радослав Ревански – на Белица, Владимир Москов и заместникът му Валери Сарандев – на Гоце Делчев и др., специална група бяха бившите селски кметове от мандатите на Причкапов – Спас Лазаров, Стоян Йорданов и Пламен Червенков, ректорът на Колежа по туризъм Васил Жечев, бивши и настоящи директори на благоевградски институции и дружества, и още много приятели. От София пристигна писателят и политик от БКП Валентин Караманчев, който е гоцеделчевец и един от най-дългогодишните другари на рожденика. Гост на Причкапов бе и Неврокопският митрополит Серафим.
Тези, които не успяха да дойдат, като Евгения Живкова и Корнелия Нинова, изпратиха на юбиляря поздравителни адреси.
Картини, икони, предмети на изкуството и стотици букети получи Лазар Причкапов от гостите си, малцина от които го бяха виждали по-развълнуван, отколкото когато им благодари за присъствието.

На почетните места до него беше семейството му, а най-нежните танци бяха за съпругата Мария, за която нееднократно Причкапов е признавал, че през целия им съвместен живот тя е била стожерът на семейството.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP