С грандиозен концерт фолклорен ансамбъл „Веселие“ Симитли празнува четвърт юбилей

05 Май 2023 | 08:02
1 коментара
Общество
Благоевград
С грандиозен концерт фолклорен ансамбъл  Веселие  Симитли празнува четвърт юбилей
На 7 май, в зала „Скаптопара“ – Благоевград, ансамбълът на Симитли с ръководители Любомир и Калина Марянски събира поколения танцьори, за да отпразнува своя рожден ден.
Създаден преди 25 години, ансамбълът привлича стотици млади хора към красотата на танцовото изкуство и печели престижни национални и международни награди и отличия.
За цялостния си творчески път и двамата ръководители са носители на специалната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Сребърна лира“.
Ансамбъл "Веселие" е носител на най-голямата награда на „Малешево пее и танцува, гран при „Българска роза „ – Приморско, шест пъти печели Сребърна пафта в Кюстендил, печели десетки престижни награди от фестивали в България и чужбина.
Но най-голямата награда за семейството- хореографи Калина и Любомир Марянски са младите хора, които двамата ръководители с апостолски труд променят.
Ансамбъл „Веселие“ се превръща в ковачница на характери. То е училище по родолюбие, в което 25 години се изгражда любов към фолклора, традициите, родния край, България.
В този смисъл, този празник не е само на хората, създали ансамбъл „Веселие“ – Калина и Любомир Марянски, и с къртовски труд отстоявайки достойно името му 25 години. Този празник е на всички, които помагат – на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, на председателя на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, който продължава да танцува за ансамбъл „Веселие“, на всички родители и танцьори, на дарителите. Този празник е на всички, които милеят за българското, за родното, на онова, в сърцето, което не се гаси...
На 7 май, от 18 часа, зала „Скаптопара“- Благоевград очаква всички, които искат да усетят магията на таланта на ансамбъл „Веселие“!
Магията на един ансамбъл на 25 – достойно изпълнил мисията си да създава достойни българи.
Елате, за да се почувствате горди.
И част от нещо, което не се гаси!
Снежана Стоименова

Добавени коментари

селяци по градо публикува:
05 Май 2023 | 08:16
кмето на симитли нали си има зала на стадиона абе само циркове и показваме колко сме велики абе селяни от симитли нещо започнахте да си предавате важности в благоевград я си евете найките на село с простия ви началник дето само псува и обижда.

Добавете Вашия коментар

TOP