С фирма със 100 лв. капитал израелец ще вдига комплекс с 39 къщи в курортното село Баня

04 Април 2024 | 11:44
13 коментара
Бизнес
Благоевград
С фирма със 100 лв. капитал израелец ще вдига комплекс с 39 къщи в курортното село Баня

С фирма със скромните 100 лв. капитал израелецът Олег Кобцев крои планове да вдига цял комплекс с къщи в курортното село Баня. Той е входирал заявление с искане за разрешение до РИОСВ Благоевград чрез дружеството „Рамат Хаар“, регистрирано в Банско.


Обект на интерес е терен в местността Рудина край разложкото село Баня. Теренът е с площ 44 544 кв. м. Плановете са там да изникнат 39 къщи.


В инвестиционното намерение е посочено, че ще се строят 13 едноетажни къщи с площ 280 кв.м, 12 къщи с площ 140 кв.м и 10 сгради от по 80 кв.м застроена площ. Ще има една 2- етажна от 280 кв.м. 3 пък ще са къщите от по 450 кв.м.

Във всяка от триетажните сгради ще има по 9 апартамента, за които е посочено, че те ще са предназначени за продажба.

От документацията става ясно, че за захранването на комплекса се предвижда изграждането на нов водопровод с дължина от 2000 м.

Добавени коментари

Мишо публикува:
06 Април 2024 | 22:51
Евреите ни превземат лек по лек
ТороА какво става публикува:
06 Април 2024 | 15:08
А какво става с хотелския комплекс край селото?Работи ли още?
Toro публикува:
06 Април 2024 | 15:06
А какво става с хотелския комплекс край селото?Работи ли още?
Реалист публикува:
05 Април 2024 | 22:43
Каква работа за местните, та те са бели роби на собствената си земя. На минимална работно заплата. Как ще си гледат семействата незнам.
Доротея публикува:
05 Април 2024 | 18:57
СТРАННО! МНОГО СТРАННО! В ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ С ОБСЕБВАНЕТО НА ЗЕМЯТА НА ХОРАТА ОТ С. БАНЯ КАКВО СТАВА?!... КАКЪВ ТУРИЗЪМ, КАКВО РАЗВИТИЕ ЗА ХОРАТА! ТЕ СА В " ТУПИК"! : " КУЦО И САКАТО" СЕ ПРЪКВА ОТНЯКЪДЕ - Плевню с Деса строи и той 32 къщички?!... Дърпат минералната вода и тези небългари, при все, че имат една къща в Баня)?!... Какво " топило" мъдри в главата си тази Деса, дето си мисли, че е нещо" голямо и Велико" до Росенчо- откровен крадец и лицемер!... ... Ами другите техни дружки?! "БАНЯНИНЪТ" - кмет с ГЕРЧЕВАТА ГЛУТНИЦА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ С ИСКОННАТА ЗЕМЯ НА ХОРАТА ОТ СЕЛОТО!!!... ТУК НЯКЯКЪВ ПИШИ КАК ЩЯЛ ДА " ЦЪФТИ И ВРЪЗВА " ТУРИЗМА ТУК?!... БРЕ АЙРСЪЗИНО, КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ?!... КАКВО РАЗВИТИЕ?!... ОГРАНИЧАВАТЕ НА ХОРАТА ДО ДОСТЪПА НА МИНЕРАЛНА ВОДА В СЕЛОТО! БРУТАЛНО ИГНОРИРАНЕ НА НУЖДИТЕ НА ХОРАТА, СПИРАНЕ ВОДАТА НА ИЗВОРНАТА ТЕЧАЩА ВОДА, СРИВАНЕ И УНИЩОЖЕНИЕ НА " ЦАНЯТА" С ПО 2 БАСЕЙНА ВЪВ ССЯКО ОТДЕЛЕНИЕ - МЪЖКО И ЖЕНСКО?!... КАК ГАКА МЕДТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕКАРА ТОПЛА ВОДА В ДОМОВЕТЕ , А НЯКАКВИ ПРИСТИГАЩИ ОТ НЕЗНАМСИ КЪДЕ ВЗЕМАТ?!... ВЪЗМУТИТЕЛНО! ХОЪДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО " ПРОГРЕС И РАЗВИТИЕ" ЩЕ СЕ ПРЪКНЕ В С БАНА ЗА... бананите!!!
Доротея публикува:
05 Април 2024 | 18:45
СТРАННО! МНОГО СТРАННО! В ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ С ОБСЕБВАНЕТО НА ЗЕМЯТА НА ХОРАТА ОТ С. БАНЯ КАКВО СТАВА?!... КАКЪВ ТУРИЗЪМ, КАКВО РАЗВИТИЕ ЗА ХОРАТА! ТЕ СА В " ТУПИК"! : " КУЦО И САКАТО" СЕ ПРЪКВА ОТНЯКЪДЕ - Плевню с Деса строи и той 32 къщички?!... Дърпат минералната вода и тези небългари, при все, че имат една къща в Баня)?!... Какво " топило" мъдри в главата си тази Деса, дето си мисли, че е нещо" голямо и Велико" до Росенчо- откровен крадец и лицемер!... ... Ами другите техни дружки?! БАНЯНИНЪТ"
Ха ха публикува:
05 Април 2024 | 14:55
Ако е българин ще го проверят от а до я ама нали е цеониски циганин тях закони не ги ловят
Експерт публикува:
05 Април 2024 | 13:34
Е, няма погодия на този вечно недоволен народ! А какво направихте вие за тези почти 35 години? Ние не стопанисваме прекрасната си природа, минералната вода- това безценно богатство. И недейте да обвиняват държавата, защото тя е такава, каквито сме ние. Както и политиците ни - как ги избираме е друга тема, но щом си ги търпим, значи това си заслужаваме.
Чародея публикува:
05 Април 2024 | 10:45
Така се гради демокрация(радияция).Управляващите знаят за какво са там.Ден година храни.
Нашия публикува:
05 Април 2024 | 09:18
Това говори много положително за региона, чуждестранен инвеститор да има интерес. Ще се открият нови работни места, ще се плащат данъци на държавата, на общината. Тези инвеститори привличат след себе си и други, а това само показва че туристическа дестинация е привлекателна в нашия регион. Туризъмът е индустрия с много добавени стойности от него печели целият обслужващ сектор като например земеделие и животновъдство за да бъдат изхранени посетители, превози, а също така всеки турист харчи в общината част от свойте спестявания. Вярвам че това е верният път на нашата община да създаде една предпочитана и световно известна туристическа дестинация. Пожелавам на инвеститора да създаде един уникален продукт с който цялата община да се гордеем.
Тенденцията публикува:
05 Април 2024 | 08:55
Тенденцията е нашата държава да бъде тотално зависима и непроизвеждаща нищо конкретно. Без селско стопанство, без индустрия. Ако си спомняте какво се случи с туризма по време на ковид ще добиете представа колко крехък е този бизнес. Да не говорим че приходите от него отиват в определени джобове и това няма да доведе. до нищо добро за местните. Просто ще останем без земя ,,,,,Крепостни селяни.
Спрете публикува:
05 Април 2024 | 07:14
Спрете ТЕЗИ ЧУЖДЕНЦИ ДА НИ ОТКУПУВАТ ДЪРЖАВАТА ЗА БЕЗ ПАРИ,ГАЛФОНИ ТАКИВА!
Баненин публикува:
05 Април 2024 | 06:16
Някой няма ли да построи завод или фабрика , да има къде да се работи , с не само по техните хотели ...!!! ???

Добавете Вашия коментар

TOP