С емоционална среща на поколенията и юбилеен концерт бяха отбелязани 50 години ПМГ

07 Април 2023 | 11:28
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
С емоционална среща на поколенията и юбилеен концерт бяха отбелязани 50 години ПМГ

Със среща на поколенията под мотото „Навсякъде заедно и винаги сред първите“ и юбилеен концерт бяха отбелязани 50 години от основаването на Природо-математическата гимназия „Акад. С. Корольов“ в Благоевград.

Сред официалните гости в зала „Пейо Яворов“, където снощи се състоя втората тържествена част от програмата, бяха бившите възпитаници на ПМГ Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012 г. -2017 г.) и кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Началото на концерта бе поставено с ретроспекция на историята на учебното заведение от първата му година до настоящия момент.

В препълнената зала „П. Яворов“ прозвучаха химните на Р България и ЕС, а гостите бяха поздравени от кмета на Благоевград Илко Стоянов, президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и директора на ПМГ Николай Каращранов.

С изпълнения взеха участие Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера – Благоевград, ТФ „Силвана денс“, ДЮФА „Пиринска китка“, Център за танци „Влахов“, ТФ „Астра“, Танцово студио „Дежа Вю“, Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“.

Възпитаници на ПМГ също се включиха в музикално-танцовата програма. Бяха представени и акробатични съчетания от ГК „Любчо Солачки“.

На срещата на поколенията по-рано вчера, която постави начало на честванията, директорът на ПМГ Николай Каращранов, благодари учителите ветерани, на колегите си за всеотдайния труд, допринесъл за утвърждаването на училището като водещо учебно заведение в града.

Там бе отправено приветствие и от президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

„Дълбок поклон пред Вас, нашите любими преподаватели! Благодаря от все сърце, че ни дадохте правилния подход – да бъдем честни, почтени, креативни, с високо ниво на знания, за да можем да успеем, където и да сме“, каза в част от словото си Плевнелиев.

Кметът Илко Стоянов също поздрави присъстващите, връщайки се назад във времето.

„Благодаря на своите учители за цялата отдаденост, защото те ни дадоха знания и ни възпитаха. Благодаря и на своите съученици, от тях научих най-ценния урок, а именно, че можем да си помагаме, че можем да бъдем отбор, че можем да бъдем заедно тогава, когато е лошо и тогава, когато е хубаво“, каза пред препълнената зала  кметът Илко Стоянов.

Разкази за любимото училище, превърнало випуските в един неразделен клас, отведоха участниците на едно вълнуващо и донякъде носталгично пътуване във времето.

Много мили спомени за скъпи учители и отминалите ученически години предизвикаха сълзи от радост и усмивки, сред присъстващите, които днес се разделиха с надеждата да се срещнат отново след 5 години.

Добавете Вашия коментар

TOP