С дълги хора и много веселба, кукерите от „Трета група“, втори квартал в Симитли отбелязаха своя кукерски банкет

14 Август 2023 | 16:10
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
С дълги хора и много веселба, кукерите от  Трета група , втори квартал в Симитли отбелязаха своя кукерски банкет

По традиция, през летните месеци в община Симитли, кукерските групи организират празници за хората, посрещнали групата на 1-ви януари, за близки, за приятели, за селото, за квартала, за града и общината. Така бе и тази неделя, в която организатори, приятели и близки на кукерите от „Трета група“, втори квартал в Симитли се събраха заедно да отбележат своят летен празник.

 

Организаторите, начело с ръководителя на групата – Валери Памуклийски, се бяха погрижили нищо да не липсва на присъстващите. Дълги трапези, вкусна храна, много напитки и музикална програма направиха неделната вечер истински голям празник. Красива заря озари небето над града, за да отбележи кукерския банкет на групата.

 

Музикалната програма бе в ръцете на специалното участие на македонския оркестър „Джафер бенд“, който изпълняваше всяко желание на присъстващите.

 

Дълги и кръшни хора не спираха да се вият на улица „Трети март“, в град Симитли, където се проведе кукерския банкет. Ръка за ръка с организатори и гости играха Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов, които също уважиха празника. Празникът на кукерската група бе споделен още от кмета на село Крупник Иванка Чакалска, както и от кмета на село Черниче Георги Стефанов.

 

Кукерската група „Трета група“, втори квартал е изключително колоритна. Атрактивни и много красиви, представяйки разнообразни персонажи, участниците дефилират пред жителите и гостите на община Симитли всяка година на Фестивала на кукерските и маскарадни игри „Симитлия – Древната земя на кукерите“, където през годините са получили много отличия. В групата участие вземат много малки и големи пазители на българския обичай, с което доказват, че традицията се почита, предава и няма да бъде загубена.

 

















Добавете Вашия коментар

TOP