С частен бизнес се занимава бившия ръководен екип на община Благоевград

26 Септември 2021 | 20:22
0 коментара
Общество

С частен бизнес се занимават почти всички от бившия ръководен екип на община Благоевград след загубата на последните кметски избори. Екскметът инж. Румен Томов е бил за кратко на борсата и в момента се занимава с консултантска дейност към строителните фирми, които прехвърли преди време на съпругата и сина си. За най-хубавото нещо, което му се случи през половината му мандат на управление, той бе категоричен, че е раждането на първата му внучка, която вече е на 1,5 г. и тича толкова бързо, че няма стигане.

Заместничката му по хуманитарните дейности Пролет Трифонова се занимава с реклама в частна фирма и паралелно продължава следването си във Факултета по изкуствата на ЮЗУ, където е докторант, а темата на дисертацията й е „Възможности за развитие на частния театър в България“.

Пролет Трифонова

Бившият зам. кмет по строителството Венелин Трошанов категорично отрече да е бил на борсата. „Досега само давам на държавата“, пошегува се той и обясни, че се е върнал в частната си фирма „Селект Смарт Консулт“, в която като инженер конструктор е ангажиран с консултански услуги в сферата на строителството и със строителство, основно вътрешни ремонти.

Венелин Трошанов

„Дежурният“ екс вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев, който управляваше финансите и икономическите дейности, единствен е на борсата и до Нова година няма намерение да започва работа, уморен от напрежението и натоварването през управленския половин мандат, в който беше във властта.

Ясен Попвасилев

Също като него, бившият главен финансист Костадин Шумантов се е отдал на релакс и грижата му в момента е да си обере лозето. Той е пенсионер от февруари т.г. и засега няма намерение да се връща във финансовата сфера.

Зам. кметът по сигурността в екипа „Томов” Любен Милев от 10 г. е пенсионер от полицията и не е на борсата. „В момента се занимавам с подготовката на изборите, после ще видим“, коментира той плановете си. Очаква се Милев отново да бъде в листата на кандидат-депутатите на БСП от Пиринско. Ако не влезе в парламента, той е убеден, че ще си намери работа в сферите, в които е с най-много опит – юридическата и сигурността. 

Любен Милев

Бившият зам. кмет по хуманитарните дейности инж. Василиса Павлова се върна към преподавателската дейност и от 1 септември е на пълен щат асистент в Техническия колеж на ЮЗУ „Н. Рилски“. Тя има докторска степен по методика на обучението по компютърни науки. Припомняме, че Павлова  бе освободена от кмета инж. Р. Томов от поста на 5 април, в първия й работен ден след парламентарните избори, в които участва както кандидат за депутат от листата на „Демократична България”. В. Павлова преподава компютърни науки и методики.

Василиса Павлова

PR-ът на екипа „Томов” Злата Ризова, която сама напусна след обявяване на резултатите от изборите през юли, не е на борсата. Тя обясни, че като юрист в момента движи няколко градоустройствени преписки, касаещи община Кочериново, има предложение да се занимава с PR, което още обмисля.

Злата Ризова

Експредседателят на ОбС Андон Тодоров още преди изборите даде заявка, че ще се оттегли от политиката на този етап, ако не спечели кметския стол, като напусна местния парламент. След няколко мандата в ОбС се бе убедил, че цялата власт е в ръцете на кмета и като съветник и дори председател на ОбС не може да направи много за града, което е обезкуражително. В момента се занимава с консултантска дейност на строителни фирми и фирми в туристическия бранш.

Андон Тодоров

в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP