С богата програма Петрич посреща празника на града

01 Май 2022 | 10:55
0 коментара
Култура
С богата програма Петрич посреща празника на града

Ще има много културни и спортни прояви

Програмата за 6 май - Празник на Петрич и тази година е изпълнена със спортни и културни събития, които ще се проведат в дните от 30 април до 8 май. 

В последния ден на април ще бъде открит превърналият се в добра традиция турнир по тенис за Купата на община Петрич. Откриването е в 10 часа на Тенис комплекс "Нушеви".

В дните 3 май (от 13.00 ч. до 21.00 ч.) и 4 май (от 10.00 ч. до 21.00 ч.) Петрич ще посрещне стотици усмихнати деца на възраст от 6 до 18 години в Националния конкурс „Южни слънца“ – 23-то издание.

Програмата за Деня на Петрич продължава и на 5-ти май, когато в 11.00 часа на градски площад „Евтим Евтимов“ започва „Парад на професиите и знанието“, организиран от колектива на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“. В същия ден от 19.00 часа в кв. „Дълбошница“ започва концертът под надслов „Гергьовска люлка“. На 5 май от 19.00 часа започва и празничният концерт „Петрич – моят град“ с участието на талантливите възпитаници на ЦПЛР – ОДК Петрич, на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и на ВС „Сгушена звездица“, а веднага след тях на сцената ще излезе и специалният гост – изпълнител Любо Киров.

На 6 май в храм „Свети Георги“ рано сутринта ще бъде отслужена празнична литургия, а в 9.00 ч. започва празнична програма в м. Тинкина Поляна, кв. „Перманик“. Петричани ще почетат и Деня на храбростта в 10.00 часа с полагане на цвете и минута мълчание в Български мемориален комплекс, намиращ се в Гробищен парк – Петрич. В 11.00 ч. на 6 май на сцената на градския площад започва и концертът с участието на Илия Луков и неговите по-малки приятели от ФФ „Хераклея“, НЧ „Братя Миладинови - 1914“ и ОДК – Петрич. В дните от 6-ти до 8-ми май ще има спортни събития и веселие на стадион „Мадара“ в ромските квартали на града.

На 7 май в 09.00 часа започва общоградският поход до връх Конгур, организиран от ТД „Калабак“. В същия час на този ден започва и турнирът по ловна стрелба за Купата на община Петрич. На 8 май с турнир по тенис на маса, организиран от СК „Динамик“ приключват събитията, посветени на празника на Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP