С 86 гласа “за” и само 20 “против” пленумът на БСП прие доклада на Кирил Добрев

17 Ноември 2019 | 18:12
0 коментара
Политика

С 86 гласа "за" и само  20 против членовете на пленума на БСП приеха доклада-анализ на изборните резултати, изготвен от председателя на Националния предизборен щаб на БСП Кирил Добрев.

Алтернативният доклад на в ътрешната опозиция не е получил подкрепа. Отначало се твърдеше, че зад него са застанали 50 социалисти, на пленума обаче станало ясно, ч е само 21 са се подписала под него.
 

Станишев попитал дали БСП се е отказала да иска предсрочни избори, след като година и половина говори за тях. Според него спорът бил не за конкретнате резултати от местните избори, а за политическите последици от тях. Защо за последните три години БСП не е припозната като алтернатива, попитал той. Лидерът  на ПЕС упрекнал ръководството на БСП, че за местните избори нямало национална програма, а се водили "265 пехливански войни", в които червените кандидти останали без гръб и рамо.

Станишев попитал как БСП ще бори ГЕРБ като прилага техните похвати  вътре в партията. И обвинил къръвоството, че превръща партията в авторитарна.Говорим със злоба и омраза, което е голяма опасност, казал той.

Може ла да ми дадете поне един пример за това, че БСП става авторитарна партия, попитала директно Корнелия Нинова. "Кое е авторитаризъм? И ако тези обвинения.продължат, но няма как да не попитам кой орган реши за целувката с Местан на Орлов мост", контрираха тя.

 

Не липсваха удари под кръста и преди, и по време, и след изборите. Ако това продължи, то ще на погуби, предупредил Калоян Паргов, Според него трябва да се търси съгласие, а не съглашателства. Чистки и прочиствания не ни прилягат, казал лидерът на столичните социалисти.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP