С 10 гласа „за“ и 3 „против” ВСС поряза Надежда Шутова за шеф на петричката прокуратура

03 Април 2016 | 21:05
0 коментара
Общество
С 10 гласа  за  и 3  против” ВСС поряза Надежда Шутова за шеф на петричката прокуратура

ВСС не избра Надежда Шутова за административен ръководител на Районна прокуратура - Петрич. Макар че нямаше конкуренция, тъй като беше единственият кандидат на конкурса, тя не успя да събере минималните 13 гласа.

На последното редовно заседание на кадровиците на Темида „за“ нея  гласуваха 10 човека, „против” 3-ма, а останалите се въздържаха и така изборът бе провален.

Надежда Шутова се кандидатира за поста, след като изтече и вторият мандат на Лидия Манолова като шеф на петричката прокуратура. Тя има 18 години юридически стаж, който започва да трупа като следовател, а през последните 10 години в Районна прокуратура, като периодично е командирована и в Окръжна прокуратура. Надежда Шутова е с ранг на апелативен прокурор и координатор на Асоциацията на прокурорите в Пиринско.

Районна прокуратура ще продължи да бъде управлявана временно от досегашния ръководител до провеждането на нов конкурс. Припомняме, че с временни председатели са Окръжен съд - Благоевград, Районен съд - Благоевград и Районен съд - Гоце Делчев, след като ВСС не избра нови на проведените конкурси. На последното заседание ВСС гласува назначенията на административните съдии, които спечелиха конкурса за свободни места, сред които са двамата нови магистрати в АС - Благоевград Иван Петков и Радина Карамфилова-Десподска.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP