С 1 златен и 2 сребърни медала се завърна от Скопие трио млади борци от Пиринско

25 Ноември 2020 | 15:19
0 коментара
Спорт

 С 1 златен и 2 сребърни медала се завърна от Скопие трио млади борци от Пиринско, което взе участие в международния турнир “Македонски бисери”.

Петричанинът Георги Велев стана шампион в кат. 125 кг, на второто стъпало на почетната стълбичка се качиха благоевградчанинът Николай Димитров /74 кг/ и санданчанинът Аспарух Влахов /86 кг/. Надпреварата обикновено се провежда през пролетта, но пандемията от коронавирус наложи времевата промяна. 44-ото издание на състезанието практически прерасна в минибалканско първенство с присъствието на таланти в свободната борба от България, Албания, Косово, Сърбия, Румъния и домакините от Северна Македония.

“Момчетата се представиха отлично. Г. Велев направи майсторски борби и заслужено триумфира. Мъжки се държаха и другите двама наши представители. Може би малко по-високи бяха очакванията към Н. Димитров, който загуби в последните секунди оспорваната финална битка срещу албанец. Като цяло тримата защитиха честта на българската борба, от която продължават да се учат съседите ни на Балканите”, коментира съдията международна категория от Петрич Венцислав Филчев, който беше пълномощен делегат в столицата на западната ни съседка и бе почетен със специален плакет за заслуги в развитието на любимия спорт,  връчен му от президента на местната федерация Бетим Вренези.

Най-радостен от златото на Велев беше първият му треньор Димитър Алексов. “Дано това е първата крачка на Георги към олимпийска титла. След Александър Томов от нашия край не сме имали изявен представител при най-тежките и се надявам това талантливо момче да го надмине по успехи”, сподели бай Митко, който продължава да подготвя бъдещи шампиони в южния град.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP