РЗИ глобява солено хора, консумиращи в заведения навън

03 Декември 2021 | 19:10
3 коментара
Общество
РЗИ глобява солено хора, консумиращи в заведения навън

Солени глоби започнаха да налагат на клиенти на заведения, научи Lupa.bg. Екипи на РЗИ, придружени с полицаи, обикалят кафенета, пицарии, ресторанти и барове с цел извършване на проверки.

Оказа се, че причината е проста - хора без сертификат, позволили си лукса да консумират храна и напитки в откритите части на заведенията, т.е. масите, разположени отвън и прилежащи към тях, констатира проверка на Lupa.bg.

Клиентите, както и собственици и персонал, не били запознати с изискването за зелен сертификат, когато има консумация извън затворени помещения.

В почти 100% от случаите персоналът пита хората за един от нужните документи и разрешава те да хапват и пийват. Логиката и на двете страни е - клиентите да не се чувстват застрашени, ако са на външна маса.

Но това изигра лоша шега на някои, които са били глобени с по 300 лева за неспазване на наредбата. Следва ли са и много излишни разправии и нерви, довели и до големи скандали, научи Lupa.bg.

А голямата грешка според собственици е, че това изрично не е посочено в заповедта.

"И каква стана тя? По паркове и градинки може да се консумира на открито, но когато стане дума за заведение градина или маси, разположени на тротоара, за които плащаме допълнително на общината - не може! Къде е логиката? Или пак ставаме свидетели на нов Параграф 22 в безумната ни държава?", пита Георги Радославов - собственик на пицария в центъра на София.

Добавени коментари

Я публикува:
04 Декември 2021 | 14:28
То навсякъде е така, по пейките, по стълбите хората се събират и си пият кафе
Жорката публикува:
04 Декември 2021 | 12:20
Каква логика търсите бе хора? Още ли не сте разбрали, че да ви защитава от каквото и да било заболяване е последната грижа на правителството. Всичко се прави, защото подменят режима и ако го позвлолим това, което ни чака, е много по-страшно и от най-мрачните прогнози на Оруел. Събудете се докато все още има време!!!
GosT публикува:
04 Декември 2021 | 09:30
Абсурдни неща! Онзи ден една сервитьорка ми направи същата забележка, аз седнах отвън, тя пита за сертификат, казах че нямам и тя ме помоли да напусна пределите на откритата част, на заведението, НО на ЕДИН МЕТЪР от масите ума общински пейки, там седнах и се нахраних, КЪДЕ Е ЛОГИКАТА????

Добавете Вашия коментар

TOP