Ръководството на Пирин излезе с позиция

04 Ноември 2023 | 13:54
2 коментара
Спорт
Благоевград
Ръководството на Пирин излезе с позиция
Замълчете и се смирете”!!!
“Пирин” е на Благоевград и се управлява професионално
Напоследък в публичното пространство се изговориха доста неща по повод управлението на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград, в голямата си част не отговарящи на истината. Ръководството на клуба е наясно с намеренията на определени кръгове, та дори и политически, да използват марката футболен клуб “Пирин” за свои користни цели. Ние като хора управляващи този клуб сме длъжни да отговорим на критиките към нашата работа и съответно към футболистите, които с представянето си на терена отстояват марката “Пирин”.
Към този момент ОФК “Пирин” е изплатило всички дължими заплати към своите футболисти, треньори и персонал, което само по себе си означава, че финансово клубът е стабилен. Освен това преди 10 дни, ръководството на “Пирин” погаси част от задълженията си към НАП, което е още едно доказателство, че клуба е отговорен не само към своите служители, но и към финансовите институциите.
Що се отнася до чисто спортно техническата част, треньорското ръководство и футболистите дават своя отговор на терена.
Разбира се “Пирин” имаше две лица. Едното под ръководството на треньора Радослав Митревски и “старши треньора” Петър Занев и второто под ръководството на Иво Тренчев и неговия щаб.
“Замълчете и се смирете, 6 мача, 1 гол и 1 точка - това е равносметката на отбора под ръководството на Митревски и Занев в Ефбет лига. Добавяме съвсем точно и коректно името на Петър Занев, който се намесваше в работата на треньорски щаб, а резултатът от неговата “помощ” е очевадна. Откакто се разделихме с Митревски/преди да се разделим с него му бе предложена работа в школата/ и Занев, в съблекалнята се върна настроението и усмивките по лицата на футболистите и дойдоха и позитивните резултати. Дано винаги когато има “голямо напрежение”в отбора, момчетата да изглеждат така”- Николай Петрунов- технически директор на ОФК “Пирин” 
Длъжни сме да отговорим и на нападките по адрес на ръководството от страна на Петър Занев/човек който лично е събирал подписка в съблекалнята за отстраняване от работа на изпълнителния директор Таско Тасков/. Същият е получил всички свои заплати, като служител на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград, а петте заплати които има да получава, за тях би трябвало да се обърне към президента Станислав Манолев и изпълнителния директор Велислав Елезов.
“Специалистът” Занев си позволи да обвини ръководството на ОФК “Пирин” ЕООД Благоевград в некомпетентност, относно качествата на Юго Комано и Аюб Абу. Според него двамата щели да бъдат изгонени от клуба. Истината е, че Митревски не намери точното място на Комано, а това рефлектира и върху цялостното му представяне на терена. Видно бе, че това не е неговото амплоа, а изгонването на Комано въпреки слабите му извя при престоя на Митревски, не отговаря на истината. Едва след идването на Иво Тренчев, французинът намери своето място, а представянето му вече изглежда по съвсем друг начин. За Абу е безпочвено да се дава отговор, защото няма клуб от нивото на “Пирин”, който да се лиши от услугите на футболист играл редом до звездата на Реал Мадрид Родриго. 
“Ако имаше политика в “Пирин”, както безочливо лъжат и се опитват да вкарват политиката във футбола Занев, Манолев, Елезов и Митревски щяхме да сме се разделили с тези двама футболисти. За какво некадърно управление на “Пирин” говорим, като само преди година “Пирин” имаше милионен бюджет, с ръководен състав Манолев- президент, Елезов- изпълнителен директор, Занев- спортен директор и какво направиха те? Изгониха инвеститора с тяхното “професионално управление”, оставиха клуба на предпоследно място, без лиценз, и близо с 1 милион задължения. От “Пирин” заради тях си тръгнаха Светослав Даков и Петър Михтарски, които са истинските легенди на “орлетата”, за разлика от футболисти с по 40 мача за благоевградския клуб. За тези хора на ръководни постове, личните интереси бяха пред интересите на клуба. Точно заради тези користни интереси, “Пирин” стигна до дъното. Фактите са такива, че в момента нямаме задължение към настоящия персонал. Тарикат мъж не писка, а те не спряха да ревът, за какви договори с А1 и Спор Депо ме свързват. Договорите са подписвани с предишното ръководството на ФК “Пирин” АД. Заради техните непрестанни лъжи и интриги, виждаме разделение и във футболен Благоевград. Ние сме за това, футбола да обединява, независимо кой управлява. “ПИРИН” Е НА БЛАГОЕВГРАД” – Атанас Дафинов, управител на ОФК Пирин ЕООД Благоевград


С Уважение:

Атанас Дафинов, управител на ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Николай Петрунов, технически директор на ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Добавени коментари

хаха публикува:
04 Ноември 2023 | 23:57
На всеки пост за Пирин във фейсбук, излиза коментар на лицето Велислав Елезов, което ни кара да гласуваме за Байкушев. Защо бе? Защо е толкова активен и толкова политически агитиращ? Сигурно ще да има някаква далавера.
Симо Камето публикува:
04 Ноември 2023 | 16:47
И колко са всъщност досега дълговете на Пирин????? Някои казват 3 милиона, някои 4,5 милиона??? Кой крив? Кой прав???

Добавете Вашия коментар

TOP