Ръководството на Община Разлог и г-жа Лиляна Боянова проведоха среща-разговор с жителите на село Долно Драглище

22 Февруари 2023 | 20:03
9 коментара
Общество
Ръководството на Община Разлог и г-жа Лиляна Боянова проведоха среща-разговор с жителите на село Долно Драглище

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметовете г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Колчева- Фарфарова, и кметът на село Долно Драглище- г-жа Лиляна Боянова проведоха среща-разговор с жителите на село Долно Драглище, във връзка с благоустройството на селото.
“Най- важното за нас е грижата както за бъдещите поколения, така и за възрастните хора. С оглед осигуряването на подходящи условия за игра на децата, ще подменим изцяло съоръженията в двора на детската градина, по подобие на дейностите които извършихме на площадката в центъра на селото. За осигуряване качествено предоставяне на здравни грижи и услуги, през настоящата година продължава ремонта на Защитеното жилище, като междувременно водим преговори и за отварянето на зъболекарския кабинет в селото. ”, заяви инж. Гърменов.
“Инфраструктурата на всяко едно населено място е ключа за привличане както на инвеститори, така и на туристи в селото. В момента имаме инвестиционно предложение за изграждане на бутикова пивоварна, като идеята е в по-напреднал етап да се използва и част от землището на Долно Драглище за отглеждане на главната съставка на бирата - хмел. Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда” сме включили почистване и укрепване на коритото на реката, както и засаждане на нови дървета. Амбициите ни са насочени също, до няколко години изграждащата се в момента църква “Св. Св. Йоаким и Анна” да започне своето функциониране. ”, допълни г-н Гюров.
Местната власт предвижда също изграждане на канализация, подмяна на водопровод и полагане на баластра на няколко улици в селото, като прилежащата към детската градина улица “Четвърта” ще бъде и асфалтирана. Скоростта на превозните  средства, минаващи през главната улица “Първа” до няколко месеца предстои да бъде ограничена, чрез новоизградени постоянни изкуствени неравности.
  Ръководството на Община Разлог продължава със срещите-разговор с представители на кварталите от град Разлог в началото на месец април.
-----------------------------------------
Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът г-н Иван Гюров, кметът на село Долно Драглище г-жа Лиляна Боянова и Яница Домусчиева (Калоянова) проведоха среща с Неврокопски митрополит Серафим,  във връзка с изграждането на храм “Св. Св. Йоаким и Анна” в село Долно Драглище.
По време на визитата си Владиката даде насоки за изграждане на иконостас и олтар в храма, както и за цялостното външно и вътрешно устройство на свещеното място.
“Водени от желанието да изградят по-голяма нова църква, жителите на село Долно Драглище, ежедневно полагат усилия, мечтата им да бъде осъществена на място, където е открито оброчище на Йоаким и Анна от 1920 година. Със съдействието на Община Разлог, за първи път ще бъде организиран благотворителен концерт. На 25 април 2023 година (вторник) в Народно читалище “15 септември 1903- 1909 г.” известни поп- изпълнители ще вземат участие в каузата за набиране на средства за изграждане на храма.”, поясни инж. Гърменов.
През годините средства за построяване на новия храм, са частично отпуснати от Община Разлог, а дарители помагат финансово и материално за неговото изграждането.  През следващите месеци предстои монтаж на вече готовата камбана за храма, отоплителна система, измазване на стените и полагане на мраморна настилка.
В момента единствената действаща църква в село Долно Драглище е построеният през 1835 година храм “Свети Димитър”, намиращ се на територията на гробищния парк.

Ръководството на Община Разлог и г-жа Лиляна Боянова проведоха среща-разговор с жителите на село Долно Драглище

Добавени коментари

до баба Лиляна публикува:
23 Февруари 2023 | 08:32
Докога бабо Лиляно? То не бяха Кондевци, Газиевци, дупниши цигани,фонтани градинки,детски площадки, баластра,бюджета на читалището и най-голямата далавера проект за 7 000 000 лв. в подарък ресторанк с градина, за присвоените земите какво ще кажеш. Сега се правиш на християнка, а не спазваш ценностите на християнството. Лепнала се си като пиявица за герб , а даже и не членуваш само облагите ползваш а селото да духа супата. 20 г. са достатачни, взе си пенсията и се отгли преди да те почнат като приятеля Герчев.
митьо пищова публикува:
23 Февруари 2023 | 07:52
много знаещи и можещи да коментират,чакащи да се закачат и те за властта -страшно е
Па оне публикува:
23 Февруари 2023 | 07:08
Артист Герчев с Икономовия дека си купиха по една малка спретната къщичка в Италия тая мишка дека се крие
Ах Мойсеее публикува:
23 Февруари 2023 | 07:05
Да го тура на женка ти
Панко публикува:
22 Февруари 2023 | 23:25
Че ме спукате от смех!!!!!!!!!! Тава минерална вода ле е или рачия????? Колко е надницата за присъствие??????
До моисей публикува:
22 Февруари 2023 | 23:25
Да прав си че правят квото могат ,Но за себе си !!! Как мишка ,като Гърменов се сдобил с ракеджийница и хотел ли там къщи за гости за този Гюров трябва да се пише 1час кво е придобил за тази дърта пача ,ресторанта в селото,бившето игрище,няколко декара са това в центъра на селото,къща в Разлог и др,със заплата 1200лв !!! Д-р Тончев е най-скромен крадец!! Ама и той при добра служба се БУТА в играта ,а защо ли??? Та хората си правят квото могат,ние си знаем ама трябва да мълчим ,че ще останем я без работа я нещо друго ще ни се случи !!!!
моисей публикува:
22 Февруари 2023 | 22:47
едни и същи боклуци коментират ,престанете вече излагате се хората каквото могат правят това е стига вече ПИСНАХТЕ МИ от интриги и злорадство
Вънджювия публикува:
22 Февруари 2023 | 21:36
Така е прав си Авраме та и доктор Тончев ка не го е гнас от тия двамата и Чадъровата кметица Боянова
Авраам публикува:
22 Февруари 2023 | 21:08
На снимката 80% лизачи от дома за лежащо болни ,които са под строй на събранието! И трима пинсионери 80+ г.!! И на тая дърта пачавра не и ли омръзна 4 мандата само да лъже и се облагодетелствува !!! Кви площадки ,кви черкви ,та майсторите от черквата и изградиха барбекюто на двора и !!! Кви програми кви туристи,от всеки дошъл в селото с цел да се засели,многоуважаваната кметка веднага иска комисионна за закопуване на имота ,за строежа !! Човека попада в омагьосан кръг !! А да не забравяме и двамата до нея мошенници с хотели по родното Баня с цехове за алхохол и други,които нямат наяждане!!! Гладния на сития не вярва !! Свършиха се глупаците вече и по невзрачните села!!!

Добавете Вашия коментар

TOP