Русия е готова да преговаря с Украйна

25 Февруари 2022 | 16:50
0 коментара
Общество

Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков

Русия е готова да изпрати делегация за преговори с Украйна в Минск. Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, в петък, съобщава БТА.

ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА В СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Малко по-рано готовност за преговори заяви и украинският държавен глава Володимир Зеленски. той призова русия си колега да седнат на масата за преговори, за да спрат загубата на човешки животи. 

Зеленски към Путин: Нека седнем на масата за преговори, да спрем загубата на човешки животи

"В отговор на призива на Зеленски ние сме готови да изпратим представители на външното ни министерство и на президентската администрация на разговори", заяви Песков, цитиран от sputniknews.com.

Путин е заявил и пред китайския си колега Си Цзинпин, че Москва е готова да води преговори на високо равнище с Киев, предаде Ройтерс, като цитира изявление на китайското външно министерство.

Руският държавен глава казал, че САЩ и НАТО дълго време са пренебрегвали основателните опасения на Москва за сигурността, неведнъж са се отказвали от поети ангажименти и са продължили да разширяват разполагането на свои военни сили на изток.

Китай неведнъж е призовавал за намиране на решение на кризата чрез диалог. След началото на инвазията вчера страната не отправи критики към Русия.

Си Цзинпин е призовал всички страни да се откажат от начина на мислене, останал от времето на Студената война, да уважават основателните опасения в сферата на сигурността и да създадат балансиран, ефективен и устойчив механизъм за европейска сигурност чрез преговори, се казва още в изявлението на китайското външно министерство.

Добавете Вашия коментар

TOP