Руси Бахтерлиев: Пореден протестен автомобилен поход ще се проведе в Петрич срещу кмета Вельо Илиев

12 Юни 2015 | 14:31
0 коментара
Общество
Руси Бахтерлиев: Пореден протестен автомобилен поход ще се проведе в Петрич срещу кмета Вельо Илиев

Пореден протестен автомобилен поход ще се проведе днес в Петрич срещу кмета Вельо Илиев и неговото управление, каза пред Pirinsko.com Руси Бахтерлиев, председател на сдружението на строителите в Петрич.

Автопоходът се предвижда да започне в 17:30 часа от сградата на Община Петрич и ще премине през селата, намиращи се на територията на общината. Протеста е организиран от Сдружението на строителите в община Петрич, Сдружението за гражданско управление и контрол на общината и от Сдружението на хотелиерите в южния град, които поискаха оставката на градоначалникът Вельо Илиев, обвинявайки го в злоупотреби при разпределянето на обществени поръчки в общината.

„В шествието се предвижда да се включат над 100 леки автомобила. През всички села ще преминем, а това са Беласица, Кърналово, Самуилово, Ключ, Коларово, Яворница, Камена, Габрене, Златарево, Струмешница и се прибираме“, допълни Бахтарлиев.

По думите му петричани са доволни след символичното откриване на улица „Корупция“ и нанасянето на нова посока в картата на Петрич към затвора в Бобов дол.

„Радват се хората, че все пак за 15 години има направена някаква улица, понеже нищо друго не е направено“, коментира Бахтарлиев.

Той допълни, че въпросната улица, която протестиращите са преименували е улицата на която живее заместник кмета по строителството на община Петрич - Христо Георгиев.

"Промяната в наименованието не фигурира в официалните регистри и карти на община Петрич, тъй като името не е било официално смененото от държавните институции, но за сметка на това е била осветена от свещеник", уточни Бахтерлиев.


Припомняме, че миналият петък трите сдружения отново организираха протестно шествие с автомобили, като в него се включиха над 100 автомобила. По време на протеста, полицейското присъствие е било изключително засилено, а органите на реда са направили опит да попречат на протестиращите да стигнат до дома на заместник кмета по строителството на община Петрич - Христо Георгиев. Въпреки опита на полицейските служители да възпрепятстват шествието, протестиращите са намерили път до улицата, на която е дома на Георгиев и с участието на свещеник са я осветили, като са и дали ново име „Корупция“.
 

Добавете Вашия коментар

TOP