Днес е погребението на убитата журналистка Виктория Маринова. Поклонението ще се извърши в 10.30 ч. в храма „Св. Троица“ в Русе, предаде агенция БГНЕС. След задържането на заподозрян за престъплението, тялото на младата жена беше освободенo, отбелязва NOVA.

Същевременно бурно недоволство предизвикаха в социалните мрежи разпространени в града съобщения по билбордове за опелото на трагично загиналата журналистка от крайдунавския град.

Очаква се погребението да премине при

засилени мерки за сигурност,

след вчерашното напрежение в квартала, в който живеят близките на заподозрения за бруталното престъпление Северин Красимиров. В четвъртък през квартала преминаха мотористи, които форсираха моторите си, но не са проявили някаква агресия. Жителите на ромската махала са уплашени, като твърдят, че имало и нападение.

Заподозреният Северин Красимиров беше задържан от германските власти във вторник вечерта. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. Според информации в медиите той е направил пълни самопризнания. Предстои съдът в Хановер да реши дали Красимиров да бъде екстрадиран.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто – за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Вътрешният министър Младен Маринов допълни, че са иззети веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.