Румяна Арнаудова : "Момичето подтикнато от К. Сулев за съвкупление полчило от него 300 лв".

06 Октомври 2017 | 14:57
0 коментара
Общество

Продължава разследването срещу гоцеделчевския прокурор Костадин Сулев, който бе обвинен в сводничество, търговия с влияние и кражба на ток преди ден.

Това обяви на брифинг в съдебната палата говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, информира Блиц. 

"Има и други линии на разследване по това дело, чисто корупционни, и то няма да приключи до месец. Със сигурност има доказателства, че незаконно се е присъединил към електропреносната мрежа”, обясни тя.

Що се отнася до другото обвинение – свождане на млада жена към съвкупления с три лица, говорителката на Цацаров обясни, че едно момиче е получило от него заем и тъй като не е можела да върне парите, той й е водел клиенти. Момичето е на около 20 години, а сумата, която е получило от Сулев – около 300 лева.

Има сходни елементи в обирите на банкомати в София и най-вероятно те са извършени от една група. Използван е сходен метод на взривяване, уточни Румяна Арнаудова.

„Поне три сходни случая има в последните месеци на територията на София. От полицията считат, че вероятно се касае за серия от престъпления, извършени от едни и същи лица”, поясни Арнаудова, но не успя да уточни за кои точно обири става въпрос. За последния обир в столичния квартал „Дружба” няма задържани и обвиняеми лица. Разследването е установило, че липсващите пари са на стойност 53 000 лв., стана ясно още от думите й. „Цялата полиция на територията на София работи”, увери Арнаудова.

Добавете Вашия коментар

TOP