Румен Томов: Реших да се явя като кандидат от Местната коалиция „Граждани за Общината“

28 Септември 2023 | 16:01
0 коментара
Общество
Благоевград
Румен Томов: Реших да се явя като кандидат от Местната коалиция  Граждани за Общината
Реших да се явя като кандидат от Местната коалиция „Граждани за Общината“.По административни и независещи от нас причини в ОИК-Благоевград, не бяха регистрирани 700 подписа от подписката за издигането ми като независим кандидат, а и самата дума „независим“ се опетни. Вижда се кой доколко е такъв, правейки хронология на кандидатите.

Това заяви кандидатът за кмет на община Благоевград – Румен Томов. Преди дни от ОИК-Благоевград, анулираха регистрацията на Инициативния комитет, от който бе издигнат Томов.

Припомняме, че Румен Томов управлява общината в продължение на 17 месеца – от 2019 до 2021 г. Кандидатирах се отново, защото ме познавате като независим. Аз съм роден и инвестирал в Благоевград. Боли ме за Благоевград! Томов засегна и основни проблеми за общината – като липса на работни места. Той заяви, че ще бъдат продължени проекти, които са започнали по време на мандата му, но не са реализирани след него. Ще бъде направен рестарт на Програмата за овладяване на популацията на бездомните животни и Стратегията за икономическо развитие на Благоевград. Също така ще се реализира проекта, който бе заложен, за решаване на проблема с безводието в населените места по десния бряг на река Струма. Данъците са високи и за това може да се мисли в обратна посока. Томов коментира и проекта за изграждане на Индустриална зона край града.

Той сподели, че теренът е с много голяма денивелация. А относно първата копка за допълнително крило към 7-о ОУ, Томов каза, че това е проект, започнат по негово време, но забавен 2 години, заради „дивиденти за предизборната кампания“. Томов не бе пестелив и откъм проекта за изграждане на високотехнологичен парк на територията на бившите казарми. Не можеш да правиш нещо на терен, който не е твой! Кандидатът за кмет отново припомни за проекта му за изграждане на нова болница в Благоевград, който ще се рестартира. Запознал съм се с програмите на всички кандидат. Те говорят за всички проблеми, познати през последните 32 години. Дори при Байкушев видях моя план за увеличаване на бюджетите за кметствата в общината. Относно готовността за сформиране на кметски екип, Томов каза, че има такава и в него ще има вече познати лица, но и нови.

Томов направи и коментар по темата за кандидатурата на Венелин Трошанов, който за кратко бе заместник-кмет по строителството в екипа му: Торшанов е младо и амбициозно момче, пожелавам му успех. Оказва се, че на този, на който съм помогнал най-много, застава срещу мен…

Томов заяви, че ще представи програмата си в идните дни и тя ще засяга всички точки. Относно това, че в предния си мандат бе подкрепен от БСП, а сега не, Томов каза: Простено им е на БСП. Томов бе категоричен, че за да си добър управленец, трябва да имаш широк спектър от знания.
TOP