Румен Томов: Боли ме като гледам как се срива Благоевград, основният проблем на общината е липсата на работни места

28 Септември 2023 | 15:36
0 коментара
Политика
Благоевград
Румен Томов: Боли ме като гледам как се срива Благоевград, основният проблем на общината е липсата на работни места

„Кандидатирам се за кмет на Благоевград, защото ме боли като гледам как се срива и върви по нанадолнището моя роден град. Това каза днес на брифинг Румен Томов, кандидат за кмет на града. Той изрази съжаление за некоректната информация, която поднасят някои медии и побързаха да го дерегистрират като участник в предизборната кампания. Истината е,че не бяха признати около 700 подписа и за да не губя време да събирам нови, се регистрирах  да участвам от МК „Граждани за общината“, това са млади хора, образовани и амбицирани да работят за възхода на общината,каза Томов.

„Основният проблем на община Благоевград  е липсата на работни места, липса на работеща индустрия, липса на добри инвеститори и добри доходи. Добрите инвеститори ни заобикалят и ходят в съседната община Симитли, това е защото не се предлагат добри условия за бизнес, коментира Томов. Той заяви,че много грешки са допуснати от сегашното ръководство на общината, не е имало приемственост и надграждане, което е довело до блокиране и забавяне в  реализирането на важни проекти за развитието на Благоевград. Като пример даде-Индустриалната зона, Приют за животни, нова болница и още и още.

Томов каза,че ще представи пред гражданите конкретна програма по перо, за да няма празни обещания.

Призна, че е гледал програмите на всичките си опоненти. „Много красиви ,но само думи, нищо подплатено, само при Методи Байкушев чух нещо конкретно за селските кметове и бюджетирането на селата, което напълно мисля и аз, каза още Томов. Изрази съжаление, че след неговото управление Благоевград не е мръднал и на сантиметър в развитието си. И това е което го амбицира отново да се включи в битката за кмет.

„За един кмет, който управлява община, е важно хората да имат нормални комуникации, т.е. ток, вода, канал, да имат работни места.  Данъците са изключително високи, може да се мисли в обратна посока“, каза още Томов. Той сподели, че ако бъде избран за кмет на община Благоевград, ще възстанови ПУП-а за болницата. Идеята е да се построи една нова, модерна държавна болница. По Плана за въстановяване и развитие и мерките 2021-2027, ще има осигурени средства за изграждането на такава болница.

Кандидатът за кмет на община Благоевград Румен Томов посочи още, че освен 4-годишна програма, е разработил и дългосрочна програма за развитието на община Благоевград.

TOP