Румен Радев връчва мандата за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната"

01 Юли 2022 | 09:04
0 коментара
Политика
Румен Радев връчва мандата за съставяне на правителство на Продължаваме Промяната

Президентът Румен Радев ще връчи в 17:00 часа мандат на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната", за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

В началото на тази седмица президентът свика консултации с парламентарно представените партии за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. В два последователни дни Радев се срещна с представители на ГЕРБ-СДС, ДПС, „Има такъв народ“ (ИТН), „Демократична България“ (ДБ) и „Възраждане“. „Продължаваме Промяната“ (ПП) и „БСП за България“ не отидоха на „Дондуков“ 2 с мотива, че спешно трябва да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет. 

Ако "Продължаваме Промяната" не успее да състави правителство, държавният глава ще връчи мандат на втората по големина парламентарна група – ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. На коя партия ще бъде връчен третият мандат, ще реши държавният глава. Ако и тя не състави правителство, следва президентът да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори.

 

Добавете Вашия коментар

TOP