Румен Радев от Кресна: Тук предстои да има магистрала, хората се радват, но...

18 Юни 2020 | 17:30
0 коментара
Общество

Президентът Румен Радев посети Кресна, където се срещна с представители на местната власт днес. По време на срещата са обсъдени проблемите на местните хора, които се занимават основно със зеленчукопроизводство и търговия. На брифинг след нея президентът посочи, че е обсъдено предстоящото строителство на отсечката на магистрала "Струма" в района и как това ще се отрази на местния бизнес.

Тук предстои да мине магистрала, хората се радват, но в Кресна има четиридесет и осем фирми, малки търговски обекти, тези хора категорично остават без работа, посочи Румен Радев.

Според президента трябва да се мисли за механизми, които не просто да компенсират тези хора финансово, а и да им се дадат възможности да продължат дейността си.

,,На магистралата тук, в непосредствена близост, могат да бъдат изградени малки търговски места, площадки, където приоритетно тези хора да могат да продават своята продукция, да могат да продължават своята търговска дейност'', каза още държавният глава.

През Кресна минава главен път Е-79, което прави мястото оживено, разказаха местни хора. Техните опасения са, че с изграждането на магистралата през града ще минава малка част от потока автомобили и съответно търговията ще замре.

Радев призна, че има дрон, но обясни, че не може всичко изречено от Борисов да тълкува

На брифинга президентът отбеляза още, че обособяването на зеленчукова борса и на производство, свързано с преработката на зеленчуковата продукция, ще даде по-голяма добавена стойност, а и препитание на голяма част от хората в района, който е известен с отглеждането на зеленчуци. Той подчерта, че това е един прекрасен край, със страхотни ресурси и с потенциал, който трябва да се оползотвори.

В Кресна президентът Румен Радев се срещна и с кмета на града Николай Георгиев и представители на ръководството на общината. Държавният глава беше удостоен с почетен знак на община Кресна.

В храм-паметника "Свети Иван Рилски" в Кресна президентът Румен Радев и Неврокопският митрополит Серафим откриха паметна плоча за загиналите български войници в Балканската и Междусъюзническата война. Държавният глава отдаде почит към 500-те български офицери и войници, чиито кости се пазят в костницата на църквата.

След това държавният глава се срещна със земеделски производители от региона.

Добавете Вашия коментар

TOP