Румен Радев: Чакам оставките на Борисов и Гешев

01 Септември 2020 | 13:00
0 коментара
Политика

Президентът Румен Радев е готов със своя Конституция, но няма да каже какво е записал в нея, докато не види оставки.

"Докато не видя подадени оставки, няма да се въвличам в коментари, имам готов вариант за Конституция. Ще инициирам дебата веднага, и то много професионално и експертно, но в момента, в който видя оставките. Незабавни оставки на Борисов и главния прокурор, служебен кабинет, честни избори и ново доверие", отсече Радев пред медиите в двора на Военната академия, където отиде за откриването на учебната година, цитиран от dariknews.bg.

"Това управление приключи морално и трябва час по-скоро да приключи формално, всичко друго е агония", смята президентът.

Той поиска депутатите да не приемат варианта за съставянето на експертен кабинет, ако ГЕРБ се оттегли от властта.

"Когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те в никакъв случай да не гласуват за експертен кабинет, защото хората протестират и искат оставката, за да се сложи край на режима Борисов, а не този режим да се бетонира. Експертен кабинет ще бъде измама", предупреди президентът.

Радев определи като "нагли опити за пожизнено управление на Борисов" промените в Изборния кодекс. "Милиони наши сънародници зад граница" не искат друго гласуване, освен дистанционно, категоричен е държавният глава.

Добавете Вашия коментар

TOP