Румен Петков: Дайте пари на МВР, за да се справи с гонките

20 Август 2015 | 08:37
0 коментара
Политика
Румен Петков: Дайте пари на МВР, за да се справи с гонките

„Трябва да бъде осигурен бюджет на МВР и областните управители заедно с местните структури на полицията да установят къде са терените за незокнните гонки и да заловят на място нарушителите”, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ.Той е категоричен, че местните власти са наясно кой къде и кога прави гонки, но е необходима организация на работата, за да се постигне резултат, както и отпускане на допълнителни средства, защото в някои управления полицаите „купуват тонери и химикалки с пари от джоба си, а средствата за бензин стигат за 5 километра”.

Петков благодари на всички, които са приели номинациите на АБВ за кметове, защото ще се озоват в „тройното менгеме на ГЕРБ, БСП и ДПС”, затова човек трябвало да има „сърце и воля”. Партията на Първанов е номинирала общо 144 души за кметове, а 87 от тях вече са одобрени на ръководно ниво на партията.

Той изброи и смятаните от АБВ за безспорни кандидатури – Людмил Веселенов в попово, Георги Димитров в Карнобат, Васил Едрев в Айтос, Наско Кузов в Девня.

Петков допълни, че има места, на които водят успешни разговори за общи действия с БСП, като Видин и Враца, но такива уговорки се правят и със земеделците от „Александър Стамболийски” и „Земеделски народен съюз”, и с Реформаторския блок, и с Патриотичния фронт и дори с ГЕРБ, но публични, както подчерта ексвътрешният министър.

Целта на предстоящите местни избори за АБВ е да удвои електоралния си резултат от миналия парламентарен вот. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP