Румен Петков: АБВ не е проблемът в ляво, тя е решението му

30 Август 2015 | 12:04
0 коментара
Политика
Румен Петков: АБВ не е проблемът в ляво, тя е решението му

АБВ не е проблемът в ляво, тя е решението му.Това каза зам.-председателят на партия АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков пред журналисти след като внесе в ЦИК документите за участие на ПП АБВ в местните избори, съобщава „Фокус" .„Ние показахме за един парламентарен сезон как се прави политика”, допълни Петков.

Той даде за пример работата на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин.

„С много силен, много активен и тежък диалог, но все пак диалог мина един труден пакет закони в социалната сфера с впечатляващата подкрепа и на синдикатите, и на работодателите. Нашето основно послание от евроизборите за диалог, за намирането на национално отговорното решение, се материализира в изтеклата сесия на парламента. Така че ние сме със самочувствието за един отминал успешен политически сезон”, допълни зам.-председателят на ПП АБВ.

По думите му, АБВ е лява патриотична партия, която много силно ще се бори за националните интереси.

„Ние искаме силни общини в силна държава, ние искаме разширяване на правомощията на местното самоуправление, ние сме единствените, които говорят за второ ниво на местно самоуправление. За съжаление и на тези местни избори ние ще отидем без подготовка за второ ниво на местно самоуправление и тук е проблемът вече не са европейските структури, които сигурно ще ни пляснат по не дотам деликатен начини, защото не изпълняваме собствените си ангажименти като държави. Ние не водим разговор за политика, а се занимаваме с разни други неща”, каза още Румен Петков.

Очаквам днес утвърдените кандидати за кметове на ПП АБВ да станат 180. Това каза зам.-председателят на партия АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков пред журналисти след като внесе в ЦИК документите за участие на ПП АБВ в местните избори.

Румен Петков обясни, че днес е второто от планираните ни три заседания на националния съвет на партията за утвърждаване на кандидатури за кметове. „Очаквам с 84-те, които са утвърдени преди около месец, днес кандидатите ни за кметове по места вече да бъдат около 170-180”, уточни Петков.

„Казвам 170-180, защото част от колегите ни ще донесат протоколите от проведените вчера и онзи ден общински партийни кворуми и те ще бъдат разгледани на национален съвет”, обясни зам.-председателят на ПП АБВ.

По думите му, голямата част от тях най-вероятно ще бъдат одобрени.

„За нас е важно нашите общински структури да имат и свободата и отговорността при избора на кандидати за кметове и при структурирането на листите за общински съветници”, допълни още Петков.
Весела ПЕТРОВА

Добавете Вашия коментар

TOP