Румен Петков, АБВ: Контрабандата не е овладяна

09 Април 2016 | 07:53
0 коментара
Общество
Румен Петков, АБВ: Контрабандата не е овладяна

Контрабандата не е овладяна. Това каза за „Фокус“ заместник-председателят на АБВ Румен Петков. Tой заяви, че не споделя ентусиазма на премиера Бойко Борисов за свиване на контрабандата на цигари до 4 - 5%.

„Ние трябва да се сме много по-организирани и много по-методични в борбата с контрабандата и корупцията тогава, когато тресем системи, които имат ключово място и роля в тази битка, като например правоохраната. За 2 години имаме 7 изменения и допълнения на закона за МВР. Когато атакуваме постоянно съда и прокуратурата и създаваме атмосфера на нетърпимост около правораздаването и правоохраната, трябва да си даваме сметка, че тези системи се демотивират, а аз се плаша, че ги и деморализираме“, коментира Румен Петков.

По думите му, по този начин не се създава възпитание и качество в новото поколение. Според Румен Петков проблемът става много дълбок и с трудно обратими последствия.

„Когато българският гражданин гледа на дадения рушвет като нещо нормално, за да му се свърши работата, няма как да очакваме, че ще съумеем да преборим явлението“, каза още зам.-председателят на АБВ.

Той допълни, че трябва да се създаде атмосфера и усещане за нетърпимост към корупцията, контрабандата и незаконната търговия.

"Решението се крие в политическата воля и създаването на инструменти за работа с обществото", каза още Румен Петков.

Добавете Вашия коментар

TOP