Румен Гечев: Човекът, който е получавал обществени поръчки по времето на ГЕРБ, е Кирил Добрев

29 Ноември 2021 | 21:44
1 коментара
Политика
Румен Гечев: Човекът, който е получавал обществени поръчки по времето на ГЕРБ, е Кирил Добрев

Човекът, който е получавал обществени поръчки по времето на ГЕРБ, е Кирил Добрев.

Това заяви пред БНТ проф. Румен Гечев.

Зареждане на бензин за Народното събрание, за училища и детски градини, това е правил Кирил Добрев по време на правителствата на Бойко Борисов, стана ясно от думите на Гечев.

 

Коментарът му по повод изявлението на Кирил Добрев от вчера, че член на ИБ на БСП е получил 150 млн. лв от обществени поръчи по времето но Борисов.

 

Разпределението на министерските постове в следващия коалиционен кабинет ще е 8 от "Продължаваме промяната", четирима от БСП, трима от "Има такъв народ" и двама от "Демократична България", съобщи още избраният за депутат от левицата Румен Гечев.

 

В отговор на уточняващ въпрос той добави, че разпределението е съгласувано на първата среща с първата политическа сила "Продължаваме промяната", която ще е мандатоносителят, а в разговорите си с останалите партии той не е чул възражения.

 

След това партиите ще трябва да предложат хора за конкретните постове, но предполагам, че имената ще бъдат обсъждани, но основният критерий при обсъждането трябва да бъде капацитетът на съответния кандидат - дали той притежава необходимия опит и качества, за да може да осъществи политиката зад която стои коалицията, а не само неговата партия, посочи Гечев.

По думите му, след като се формулира коалиционното споразумение, ще бъдат обсъдени и конкретните постове.

"Не сме обсъждали имена в БСП", каза той. "Ние искаме да присъстваме в правителството по начин, по който нашите представители ще могат да защитят някои от основните цели, програми и документи, каза той.

"Формулата е по съгласие с първия разговор, който проведохме с представители на ПП, а в неформални разговори с колеги от другите групи, виждам, че няма проблеми с тази формула", каза Гечев.


"Без БСП няма как да има правителство, така както не може и без другите потенциални три партньора", каза той.

"Ако участват служебни министри, те ще бъдат от квотата на партията на промяната. Ние служебен министър нямаме. Можем да предложим четирима наши министри в бъдещия кабинет", посочи Румен Гечев.

Коментарът на левицата е, че по време на дискусиите с останалите три партии е било постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях според БСП предстоят допълнителни разговори и лидерска среща. На срещата с работните групи днес Корнелия Нинова е обявила, че трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики.

 

Румен Гечев определи подхода първо да се подпише коалиционно споразумение като много правилен.

"Би следвало, ако се подпише такова споразумение, в следващите дни. Това, предполагам, ще стане още в първите два-три дни на новия парламент, след това да се пристъпи към кадрови решения, така че да посрещнем Коледа с ново правителство", обясни Гечев.

По част от спорните теми между четирите партии е редно да се изчака приемането на бъджета за следващата година, за да се види какви харчове в услонията на криза са реални, смята Гечев.

"Това, което знам е, че е постигнато всяка партия да получи според парламентарната си тежест, а вече конкретните ресори - би следвало от тези квоти да се подберат хората, които са най-добре подготвени", коментира Гечев разпределението на постовете в правителството.Епицентър.бг

Добавени коментари

1$ = 3 000 BGN публикува:
30 Ноември 2021 | 10:04
а човекът , който през 1996-97 фалира банките в РБ и направи родителите ни просяци е наглият престъпник румен гечев!

Добавете Вашия коментар

TOP