РП Сандански образува досъдебно производство срещу Мл. Пасков, ударил огнеоборец в нощта на пожара

31 Март 2018 | 15:36
0 коментара
Криминално

Районна прокуратура в Сандански образува досъдебно производство срещу бизнесменът Младен Пасков, научи Pirinsko.com от свои източници.

Както вече информирахме, по време на големия пожар от тази нощ в курортната община, той бе отведен с белезници в полицията след сблъсък с пожарникар.

Скандалният арест стана пред погледите на десетки санданчани и кмета на курортния град Кирил Котев, който бе извикан на мястото на огнения ад заради създалата се извънредна ситуация.

Според запознати, Младен Пасков е ударил пожарникар и му нанесъл лека телесна повреда.

По думите на сигурни източници на медията ни, всичко започнало, след като бизнесменът, който в нощта на пожара бил на място пред горящата кооперация започнал да поучава пожарникарите как да си вършат работата.

„Нищо не правите, гасете по – бързо”, апелирал Пасков огнеоборците.

Единият от пожарникарите му казал, че това как те работят не е негова работа. Именно тогава Младен Пасков не издържал и ударил пожарникаря.

Пострадалият вече дори има и изкарано медицинско, а в момента в полицията на Сандански тече разпит на свидетели по случая.

Очаква се Младен Пасков да бъде привлечен като обвиняем от прокуратурата в Сандански по чл.325 от НК

Ако вината му бъде доказана, той като нищо може да бъзе осъден условно, информираха експерти.

Междувременно стана ясно, че 40 семейства са били евакуирани тази нощ след големия пожар, обхванал огромен жилищен блок в Сандански.

Цялата сграда е сериозно пострадала. Три входа от първия до последния етаж са изгорели.

За кратко хората бяха пуснати  в домовете си, да си вземат част от спасения багаж. Сред тях има възрастни семейства и такива с малки деца.

Добавете Вашия коментар

TOP